Saturday, December 31, 2011

+++ YoUnG & sTuPiD + OLd & WiSe +++

Ada satu ketika aku rasa bagaikan si gadis yang hampir putus asa..tiada lagi daya..tidak cukup kuat utk hadapi segala..Ya Allah..Ya Allah..mohon tunjukkan jalan..itu saja yg mampu aku ucapkan..~

& bila akhirnya doa didengari..aku bagaikan seseorang yg hampir 'mati' diberi peluang hidup 'kembali'..ia mengubah persepsi bagaimana aku memandang hidup ini..~

Bila satu saat kita mampu terima suatu ketentuan dengan rela hati..ia betul menenangkan sekali..ketenangan itu bisa digoyah dengan bermacam mehnah..tp cara menanganinya pasti jauh lebih matang..tidak lagi mudah tewas dengan perasaan & pastinya berbekalkan keyakinan yg utuh pada Tuhan~

Bercakap & menulis nampaknya mudah sekali..
adakalanya apa yg didengar & dibaca masuk telinga kanan keluar telinga kiri..
perlahan2 cuba cabar diri & lihat hasil yg bakal kita perolehi..
bukannya kita rugi bila terpaksa cuba & cuba lagi..
malahan ia mengundang rasa puas hati~

Bergelut dengan hasutan nafsu mmg payah..tapi dalam perjuangan itu kita tidak boleh kalah~

Nota Kaki : Ada pepatah inggeris mengatakan, "To be old & wise, you must first have to be young & stupid"

Selamat tahun baru aku ucapkan buat teman2~ have a blessed year ahead!~ =)

142 orang ong gedek gedek~:

Jue said... [Reply to comment]

Dulu aku pnah beb jd gadis yg putus asa tu sblm aku tsdar yg apa yg aku rs pyelesaian bknlah pyelesaian sbnr
Happy new year too dear =)

محمد رازيق said... [Reply to comment]

Dia maha pengasih, mendengar rintihan hamba. terima satu ketentuan dengan penuh rela. setiapnya berhikmah. pernah putus cinta?? hehe. jmput lawat blog, bc PUTUS CINTA??? :)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply to comment]

i think i always be young and stupid. that's the best part of life

;-)p

dill said... [Reply to comment]

young and stupid eh?

to be bullied.

dill.

Paradise Gal said... [Reply to comment]

wah... sgt betol la kate2 awk. suke ini entry. :)

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

geng.. tak hapdep pun pasal penempatan cikgu tu?

Hanie_Dew said... [Reply to comment]

Allah sentiasa mendengar rintihan hambanya. sesungguhnya Dia Maha Pemurah dan Mengasihani.

kadang kita lupa Dia bila senang, dan bial susah kepadanya jgk kita kembali. then mcm ko ckp "hampir 'mati' diberi peluang 'hidup' kembali. itula, masa mematangkan kita.

Ct Aja said... [Reply to comment]

selamat tahun baru sal....happy2 sokmo k

Tukang Karut said... [Reply to comment]

nafsu memang snagat jahat kan?

hani said... [Reply to comment]

hm... a very thoughtful message.
suka baca entri ini dan kemudian memikirkannya
:)

zati embong said... [Reply to comment]

selamat tahun baru sal. moga tahun 2012 lebih baik dr tahun sebelumnya.

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

bercakap dan menulis tak sama kan sis..

indah ayat2 nya..heheh..sastera neh..kekeek

camat tahun baru sis...sgka selama neh sis senior ila...;)

Gen2Merah said... [Reply to comment]

banyakkan bersabar ya sahabatku... kuatkan diri.. semoga dipermudahkan segalanya

anyway, selamat tinggal kenangan 2011... kita mulakan lembaran baru 2012

Selamat Menyambut Tahun Baru 2012 buat Sal... thanx sudi jadi sahabat saya di alam maya ini...

lieynanilaz said... [Reply to comment]

selamat tahun baru...semoga tahun depan akan lebih baik...:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Jue
kdg2 kita tersalah percaturan dlm membuat keputusan & pilihan..tp itu guru terbaik yg menjadikan siapa diri kita sekarang..harus terus kuat!~ =)

Rain said... [Reply to comment]

putus asa dirasa bila diri kita hampir tidak nampak jalan keluar dari masalah yang timbul, fikiran buntu.

Allah cuma uji kesabaran hambaNya, pelan pelan ditunjukkan jalan keluar dari masalah. dan kita turut kembali mengubah anggapan terhadap hidup dan kembali semangat.

betul, kata kata lebih mudah. tapi itulah semangat untuk terus bertahan dan bertahan.

Republic said... [Reply to comment]

dan juga sedikit gila...keh3

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@محمد رازيق
sentiasa cuba melihat hikmah di sebalik setiap peristiwa~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Asrul "iLham" Sany
the choice is yours~ =)

Azlan Hasan said... [Reply to comment]

the young mostly doing stupid thing so that one day its gonna be guideline do and don't one day..hehee..anyway Happy new year and semoga 2012 akan jadi lebih baik..hehe

Regards,
-Strider-

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
they didnt know how to appreciate others..You gotta be tough, you gotta be stronger ...as u always say..let Allah do the rest~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Paradise Gal
mekasih Paradise Gal~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syahirooAhmad
ohoh..walopun da kuar paper..tp still, itu masih jangkaan..x berani nak taruh harapan..(--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanie_Dew
sebolehnya aku cuba utk dekat dgn DIA,saat susah mahupun senang~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ct Aja
wokkeh..i will~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
jika tidak dikawal mmg sgt jahat~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hani
mekasih..sama2 kita renungkan~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zati embong
ya, smoga lebih & lebih baik lagi~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
sgt x sama~ ^^
kata budak sastera,kekee..~
tu la pasal, sgt x sangka..boleh dok kwn selama ni baru skrg kita sedar..=p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Gen2Merah
amiin..smoga dipermudahkan segala..& smoga lembaran baru menjanjikan kegembiraan..mekasih buat cikgu gen2 juga..~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@lieynanilaz
InsyaAllah..mudah2an~ =)

hassy chan said... [Reply to comment]

akak!!! slmt taun bru......
hehehehehehe...
pnuh bermakna entry akk kali nih..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rain
Hebat kan perancangan Tuhan..~
DIA dtgkan ujian demi ujian..& kita tertanya2 bilakah akan munculnya cahaya yg akan menerangi jalan kegelapan..perlahan2 DIA tunjukkan cahaya yg semakin terang..betapa DIA Maha penyayang~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Republic
haha..ya, sedikit gila2~ hek2

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Azlan Hasan
yep..a guideline in order to avoid doing the same mistake over & over again..~

InsyaAllah..smoga jadi lebih & lebih baik lagi~ =)

Nonie said... [Reply to comment]

happy new year...
semoga tahun baru dihadapi dgn penuh semngt y kental ^_^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hassy chan
ye Has..kesimpulan sempena penutup tahun ni..wiwink~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Nonie
ya, akan redahi sekental mungkin~ ^^

eita said... [Reply to comment]

selamat tahun baru...
semoga tabah menghadapi liku2 kehidupan yang memang payah..
jangan cepat putus asa...
sentiasa berdoa pada Allah...insya allah..

Miz Novexx said... [Reply to comment]

hepi new year sis!!!
semoga tahun baru menjadikan kita lebih matang dalam menghadapi kehidupan seharian :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eita
baek..xkan mudah putus asa!~
mekasih Eita~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miz Novexx
ya, smoga kita bertambah matang & smoga yg baik2 saja mengiringi perjalanan..amiin~ =)

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

selamat tahun baru juga cik sal...

may Allah bless you

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
same 2u~ =)

budakijaupendek said... [Reply to comment]

akak sumber inspirasi sy la ^^
sayang akak!!

eyqa amin said... [Reply to comment]

suka sangat dengan nota kaki kamu :))

Muntos said... [Reply to comment]

cikgu sal to be, happy new yr & have a blast. adore this kind of writing lah. amin untuk semua.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budakijaupendek
siyes akak terharu.syg Fara juga!~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eyqa amin
itu kata2 motivasi best dlm simpanan..mekasih~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Muntos
mekasih,sgt terharu..senyum utk kamu..~ =)
ya, amin utk semua..~

delarocha said... [Reply to comment]

have a blessing 2012

Waqheh said... [Reply to comment]

celamat caun caru...2012

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@delarocha
may we be blessed~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
bahasa uganda ke tu.haha.camat taun baru!~ ;p

Heidi Shafiq said... [Reply to comment]

aku suke quote tu.. :)

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

indahnya kalau menyambut tahun baru Masihi ini di masjid.. :-)

Puan Kutu said... [Reply to comment]

selamat tahun baru..

sy akan cuba utk berperang dengan nasu sepanjang tahun 2012,gudbye 2011,biarkan kenangan pahit itu pergi dan amik semua sebagai pengajaran..:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Heidi Shafiq
tersimpan rapi dlm koleksi kata2 favourite aku..~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
pasti indah sekali~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
ya, ambil sbg pengajaran & peringatan~ selamat maju jaya~ =)

norh said... [Reply to comment]

Selamat Tahun Baru

jalan kita telah tertulis..
pilihan kita untuk melaluinya dengan cara lita tersendiri..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@norh
yep..pilihan di tgn kita~ =)

ciK LyndaWawa said... [Reply to comment]

kehidupan leh menjadikan kita manusia yang matang....=]

hassy chan said... [Reply to comment]

kak, fb sy sassy.nieza@gmail.com hehehehhee

Ca Cik Duyung said... [Reply to comment]

skang ca pulak yg hampir 'mati'...mcm ade sesuatu yg menyemak kat dada ni..nk diluahkn sgt berat.. :(

H.J said... [Reply to comment]

kena jadi bodoh dlu eh...?hehe

Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

moga tahun baru ini, bawa sinar baru..:)

selamat tahun baru..:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ciK LyndaWawa
yep..yep..betul tu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hassy chan
adeyh..da lama x add kwn kat fb gune email..x jumpe..Has add akak tau~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ca Cik Duyung
mintak kat DIA tunjukkan jalan ya..jgn patah semangat..moga dipermudahkan segala~ InsyaAllah..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@H.J
haha..bukan kena jadi bodoh..tp kebanyakan kita bila zaman remaja, mmg gitu..suka bertindak melulu..tp drpd situ kita belajar & jadi siapa diri kita bila dewasa~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Teenager Housemaid
mudah2an begitu..InsyaAllah~ =)

taliff said... [Reply to comment]

Salam Sal!!!

Selamat Tahun BAru! Panjang Umur Murah Rezeki!

aiNa yaZiD said... [Reply to comment]

happy new year~! =) belajar dr pengalaman masa lalu. kerana pengalaman adlah guru terbaik dalam hidup. semoga tahun 2012 membawa sinar yang lebih bermakna.

loVe : aiNa~!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@taliff
Salam Taliff!!
Amiin~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@aiNa yaZiD
ya, smoga 2012 lebih bermakna~ =)

Gen2Merah said... [Reply to comment]

all the best cikgu...

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

selamat tahun baru kak..:)

sekali gagal, tak bermkna kita gagal selama2nya...bila kita bangkit dan berazam utk buat y lebih baik tu la momen indah y akan dikenang selamanya..apa y blaku psti ada hikmahnya kan..:)

psss : dah bc juga kak..hee..mudah2an betul la kita orgnya y diwar2kan dalam akhbar tu..:)..dah approve..heee

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Gen2Merah
all the best buat cikgu gen2 juga~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
betul tu Ira..di sebalik setiap sesuatu..terselindung hikmahnya..~ =)

dwaty said... [Reply to comment]

aku lah seorg yang takut tuk mencuba sal... belum cuba pun aku dah fikir yang bukan2... hingga akhirnya aku menyesal kerana tak berani mencuba.. sejak hidup berdikari ni... barulah aku belajar untuk jadi berani... tu pun masih takut2... semoga tahun 2012, ALLAH memveri kekuatan dan keberanian buat kita...

SELAMAT TAHUN BARU BUAT CIKGU SAL juga...

Woofer Storm said... [Reply to comment]

bergelut dgn nafsu memang payah,tapi jika ada keimanan insyaallah bisa diatasi..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
Ada sesetengah hal aku pun mcm tu..tp sejak satu peristiwa..aku sentiasa cuba utk cabar diri..mmg payah tp aku rasa amat berbaloi..ya..mudah2an Allah beri kita kekuatan utk berani tempuh segalanya~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
ya,berbekalkan keimanan & kesungguhan, itu tidak mustahil,pasti~ =)

Pondok Usang said... [Reply to comment]

selamat tahun baru juge Sal.. senyum sukmo...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
Iwan pun sama..senyum sokmo,k~ ^^

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said... [Reply to comment]

harap2 iema pun boleh jadi kekuat kak sal satu hari nanti :|

rindu iema erk *wink~~wink*

Cikgu Jaja™ said... [Reply to comment]

biasanya kan kak sal..kita akn dipertemukan dgn kepayahan maha tinggi Allah je tahu perut nak hadapinya..but later, we never know..ada yg paaaling terbaik utk kita di hujung sana.. Allahu yahruna..Allahu yusaa'iduna.. Allahu RAbbi laa syarika lah!!

kekalkan tahap redho kita sbg hamba!


:) chill kak sal..comel tahu kalau senyum :)

EZAN IDMA said... [Reply to comment]

selamat tahun baru! :) semoga kita semakin kuat

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@∫êℳå ℋiℳå₩åℛï
uit..Iema..windu bangat sama kamu! ;p
Iema mesti jadi lebih kuat dari akak punye..redah segala masalah dgn bergaya..wiwink~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cikgu Jaja™
Akak suka kata2 Fae..sgt bererti & terkesan di hati..itu yg kita mau..kekalkan tahap redha kita sbg hamba!~ =)

kalo Fae yg senyum mmg sgt comel!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EZAN IDMA
iya..sekuat & setabah mungkin..~ =)

khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

pengalaman mengajar kita memilh kebaikkan atau sebaliknya

budak penjara said... [Reply to comment]

bergelut ngn nafsu ni mmg susah la..tym pose..setan kena gak tangkap..tp nafsu tak..hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal bin azman
ya,pilihan di tangan kita~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budak penjara
itula dia..nafsu sentiasa berkuasa..perlu bergelut utk tewaskan ia~

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

hee..btol tu kak...news baru ira dgr...9jan tau tempat kita posting..16jan lapor diri..tp xtaulah siapa y dpt kan..huu

tesl da blh cek result interview spp..ira xleh lagi..akk da try?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
duh..berdebar2 plak rasanya~

haikal blank said... [Reply to comment]

yeah, lukisan yang cantik juga datang dari garisan - garisan hodoh awalnya.

:)

yang penting jangan terhenti, teruskan berdiri.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@haikal blank
yep..jgn pernah berhenti, itu pasti~ =)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

akk interview bila?ipg tesl ira dah boleh cek..akk da boleh kot?ira xleh lagi sbb ira interview dis..huu...

ada link dia..jap2 ira cek blk..

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

Cari Dia... Bila sudah ketemu sama Dia... apa yg mendatang... sangat2 manis...

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

kuatkan hati ok... kita sama2 kena berjuang untuk mengembara dengan selamat untuk pulang insyaallah

ABU said... [Reply to comment]

kalah membeli menang memakai!! er tetiba hahaha

wah dalam maksud entry ni, tidak tercapai akalku..

yg pasti selamat tahun baru..:D
semoga kita terus bersahabat even dalam tenet sajoh..:D

Miss Volvo said... [Reply to comment]

hpy new year kak sal :)

Mizfantagiro said... [Reply to comment]

Selamat Tahun Baru dear=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
InsyaAllah..pasti sgt manis~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
Akan cuba kuatkan hati..smoga dlm pengembaraan itu kita dilindungi Tuhan..=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
minum milo jadi sihat & kuat!! er, tetibe juga..hehe.. =p

kalo mcm tu, apa kata Abu g capai buah mangga kat depan rumah sana..kekee~

ya, smoga kita terus bersahabat..ko mmg seorang kwn blogger yg best Abu!~ stay the same~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miss Volvo
ya, happy new year Miss Volvo~ ^^

khaifaiz said... [Reply to comment]

happy new year sal...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mizfantagiro
selamat tahun baru buat kamu juga~ =)

hamizah afifah said... [Reply to comment]

yer btol lar pepatah tu..dlu time sekolah rse mcm bodo knp wat cm tu cm ni, tp ble dh smkin dewasa bnde tu sbnrnye mematangkan kiter.. =)

shahrazali said... [Reply to comment]

emmm....dalam masa muda ni la kita harus byk mencuba dn berusaha kan..

utk pengalaman di masa akan datang supaya kita menjadi lebih matang..

eyqa amin said... [Reply to comment]

selamat tahun baru :))
cekalkan hati hadapi semua ketentuan illahi.

Papa Mifz said... [Reply to comment]

selamat tahun baru..semoga ceria selalu..:)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

ira dah anta link tu kat fb akk..hee..akk da cek ke?

ada nama x?lulus?"heee ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khaifaiz
Happy new year Khai~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hamizah afifah
eh, cik rerama..lama kot x nampak~ ^^
ya, bila da besar..da boleh fikir panjang~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@shahrazali
betul tu..setuju amat~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eyqa amin
InsyaAllah..mudah2an kita cekal selalu~ =)

El-Janna said... [Reply to comment]

selamat tahun baru!!!!!!!!!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Papa Mifz
Papa Mifz pun sama..ceria2 selalu ya~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@El-Janna
wah..semangat betul dia~ ^^

Pondok Usang said... [Reply to comment]

awk... dimanakah? busy kah?

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

slmt thn baru ^_^ (xlmbt lg kan?) :P

Tea said... [Reply to comment]

Apa2pun bergembiralah.. ada kesempatan lagi tahun ini! :)

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok setuju...pengalaman adalah guru kita yang terbaik

dhiera said... [Reply to comment]

saya pun pernah jugak hampir putus asa tapi sekarang saya belajar dari kesilapan. betul la tu~ to be old and wise have to be young and stupid first~

mr.syazwan said... [Reply to comment]

apa2 yg kita lakukan

kita ingat Allah insyAllah diredhai nya

ceewah

SELAMAT TAHUN BARU

=_=

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

rasa ku suka digambarkan dengan kata tanpa suara...

Hanie_Dew said... [Reply to comment]

hai hai hai.how r u.

محمد رازيق said... [Reply to comment]

datag lawat lagi. semoga ceria2. jmput singgah blog, jmput bc entri DAHULU itu .

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

it's right, indeed. kekadang perlu juga merasai situasi dalam kebodohan agar kita boleh berfikir dengan matang untuk berubah ke arah lebih cerdik dan pintar dalam mengendali sesuatu hal itu...i believe in proverbs...;)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

huuu..igtkan dah ada da..blom lagi la tu..sbr je la k kak..:)

psss : boleh tahan la sedap..tp mahal la kak..nsb baik bkn duit ira heee

hanaahmad said... [Reply to comment]

"To be old & wise, you must first have to be young & stupid"

mohon copy ayat ni ya Sal.

aku pun hampir lemas dalam hidup yang hampir tandus. Sal, untuk hidup kita harus kuat. Nah senyuman untuk kau. ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
kite ada je ni ha~ busy sket..huhu

@KaK LimAh Si SupiR
its never too late kak~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
ya tok..guru terbaik kita semua~ =)

@dhiera
itu yg sebaiknya..belajar dari kesilapan~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@mr.syazwan
Cheewah..betul tu Mr.Wan~ =)
selamat tahun baru~ ^^

@Cikgu Ma
Ya,gambaran rasa tanpa suara selalunya lebih terkesan di jiwa jika dihayati sebetulnya~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha
Yep..dari situasi kebodohan & kesilapan itulah kita belajar utk bertindak lebih cerdik di kemudian harinya~ =)

@hanaahmad
Hehe..sila Hana..sememangnya itu satu perkongsian..bisa saja kamu copy~ ^^ Aku sambut senyuman itu & lemparkan yg baru utk kamu!~ ;)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

dalam diri seorang pejuang,tidak ada istilah putus asa..

slmt mlm kak^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
ya dik, tiada istilah putus asa~ =)
slmt mlm~ ^^