Monday, June 27, 2011

+++ AkHiRnYa... +++

Akhirnya aku buat keputusan utk lepaskan keselesaan di Wangsa Maju..setelah hampir 4 tahun menyewa..~

xde lagi 5 minit jalan kaki ke JJ Alpha Angle..
xde lagi 5 minit jalan kaki ke pasar malam..
xde lagi 5 minit jalan kaki ke LRT Wangsa Maju..
xde lagi bazar ramadhan bawah blok..

Minggu lepas aku & Che Ah ( kwn sama praktikal juga bakal housemate ) cari randomly area Wangsa Maju jugak. ( Kdg2 iklan ditampal di laluan pejalan kaki, bus stop, bwh jejantas lrt..) Tp bukan rezeki kami..decide balik uma & mulakan pencarian melalui internet ( mudah.my )..

Ada beberapa uma yg sesuai tp samaada sgt mahal, hanya mau lelaki, iklan da terlalu lama, tuan uma yg x praktikkan 1st come 1st serve ( maksudnya kalo sorang ckp nak tgk, tuan uma tu hold dulu org lain..huh?? x penah aku jumpa penyewa mcm ni..merugikan diri senirik je )..yg selalunya aku jumpa, bila call, selagi xde org letak deposit, dia akan benarkan sesapa g tgk..sape letak duit deposit dulu, kira dia la yg punya..kalo masa tu bertembung dua tiga org dtg tgk waktu yg sama..pandai2la nego sesama sendiri..

Cari punya cari still x jumpa sampai aku tertido n Che Ah sambung..x lama pastu Che Ah jumpa satu uma area Taman Melati..terus call & arrange nak tgk mlm tu jugak..bila g tgk..suasananya agak menyeramkan..( bukan sbb mlm tp mmg feel dia semacam..).."Em, xpe la ye bang, kami fikir dulu..kalo kami nak, kami contact balik"..cepat2 balik..Oh, ade lagi satu rumah area keramat AU..deal ngn sorang pak cik..katanya rumah tu baru renovate..mungkin jauh sikit tp x rugi pun g tengok..

Buildingnya dari luar nampak biasa2 je..tp bila da naik uma, cantik! katapun baru lepas renovate..ruang tamu cat kuning, satu bilik kaler biru muda n lagi satu kaler peach..suasana sekeliling nampak cam menenangkan, byk pokok..jauh dari jalan besar..cuma..tinggi ngat..uma skang aku dok tingkat 4..kat sini tingkat 5! aduyai..tp x jadi masalah kot bab2 level ni..aku n Che Ah sama2 angguk..setuju!

Masa dtg kami ikut jalan jauh..sbb xtau ade jalan short cut..bila pak cik tu ckp tempat tu mmg da x jauh sgt ngn wangsa maju..kami try..loh, mmg dekat sgt pun..tempat tu byk kedai mkn, byk kemudahan awam, x jauh ngn JJ AU, Wangsa Walk..kira berbaloi gak la..

Tapi part nak ngangkut barang tu yg seksa sket..katapun lone ranger..ape pun sendiri..nak mintak tolong adik kat slim river, kesian pulak dia dtg jauh2..kwn2? x sampai hati nak susahkan deorang..last2 aku angkut sikit2..abes sakit urat..tu baru sikit..blom lagi angkut dapur, laci pakaian, peti & tv terpaksala upah lori kecik..

Nota Kaki : Minggu ni sgt byk hal, macro-teaching KKBI, micro-teaching Muzik, esemen KOT, esemen PBSM, blablabla..~ pengsan jap..x sempat nak jenguk blog kengkwn~

~Cuak nak praktikal bulan 7 nnt~

36 orang ong gedek gedek~:

AmBo said... [Reply to comment]

cayok2..cuti ujung taun buleh g numpang..hehe..

cik rama-rama said... [Reply to comment]

bese lar pndh2 ni mmg memenatkan..ok lar tu kak dapt juga akhirnyer rumah.. :)

dill said... [Reply to comment]

you can do it. tiada kejayaan tanpa usaha.

positif.

dill.

p/s: mengingatkan diri sendiri gak

Scya Lollita said... [Reply to comment]

tahniah dpt keselesaan ,



slamat berpraktikal nt .

Nasriq said... [Reply to comment]

lho... awat tak nak duduk taman melati? leh kita ngarut sama2... hik hik hik...

Roza Ami Nanomiya said... [Reply to comment]

sewa ja lori

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

wah... bznye ...
pyh jgak rupenya nk cri umah..
(xd pngalman cr umah lg)..

taliff said... [Reply to comment]

hahahaha, patutlah tak update lama...tapi anyway, selamat mendapat rumah sewa baru dan jiran baru~~huhuhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ambo :-
xdop hal Beyie...roger jah =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Cik Rama-Rama :-
O'oh..sgt memenatkan..(--")
Tp xpe..janji da dpt rumah ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Cik Dill :-
Haik..stay positif!! tq Cik Dill =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Scya Lollita :-
Tq Tq..ya, moga slamat semuanya =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Nasriq :-
Rumah yg kitorang g nengok tu suram je..pastu rasa semacam lak tu..x brani..huhu..xpe, x duk tmn Melati pun still ley ngarut =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Roza Ami Nanomiya : Kalo boley nak je sewa lori..tp tgk harga rm300..mak aih..da la skrg tga sengkek..terpaksala cari alternatif sendiri~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

sleeping_maniac90 :-
Cari uma ni kdg2 bergantung pada nasib..mcm2 dugaan juga..kene byk sabar~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Taliff :-
ha'ah..penat badan..penat otak juge..x terlarat nak update n jenguk kwn2 blog.. =/
Tq.dua tiga jiran yg tego baru2 ni baik2 aje..peramah =)

Omaq oTai said... [Reply to comment]

xpe, pelan2 kayuh..ops, angkat brg..
biasa la berpindah randah camni..memula dok sewa. beli brg sket je..bila dah bergaji, tambah lagi..dan lagi, dan lagi..alih2 nak pindah, huhu..
urat tu mau terbelit 18x, tak campur lagi sgn sengal2 badan lg..cobaan..~
nk gi tolon, jauh la pla..hehe

ABU said... [Reply to comment]

lima minit pengsan jap..hahahah

ok latu yg penting selesa dan berdekat dgn kemudahan2 yg hebak!! :)

ibnubaba_04 said... [Reply to comment]

wah..kena wt kenduri naik umah baru ni kak

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

wah, dah pindah umah ek...atok pun plan nak pindah pas raya ni

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Omaq oTai :-
Itule pasal Bart..makin lama dok, makin bertambah brg..pastu bila nak pindah..terkehel jap la..ahah,apa salahnya turun kl tolong sambil amek angin..haha =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Abu : Da x pengsan lagi da..hehe..Ya betul..yg penting selesa & dekat ngn kemudahan yg bez ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ibnubaba_04 :-
Tolongla hulur bajet nak buat ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Suhami Ahmad :-
1 hb 7 ni masuk..skrg ni operasi punggah memunggah ^^.. Ow ye ke atok, pindah jgn x pindah =)

Mr iz said... [Reply to comment]

he he he he biasa lah tu...lepas ni jangan badan macam hulk sudah la ye...he he he he... pelan pelan kayuh pasti akhirnya sampai jua...he he he he

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Mr Iz :-
hehe..ye, tgh berusaha ni..pelan2..x sabar nak cepat abes..

Qaseh dalia adelia said... [Reply to comment]

alhamdulillah dpt jugak kan asalkan selesa ..

ïêmå å¢klê§ said... [Reply to comment]

selamat berpindah rumah...
hihi....

yang penting caru rumah yang dekat dengan kemudahan awam...
baru la xde alasan pergi keje lambat..
hihiih

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Qaseh dalia adelia :-
Tu la..Alhamdulillah =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

ïêmå å¢klê§ :-
Hehe..betul tu Iema ;p

ghost writer said... [Reply to comment]

masih pilih umah merpati ek..kira naik setingkat lagi lar..bagus.

saya pun dah lama tak on blog.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ghost writer : Rumah merpati je mampu buat masa skrg Ghost ^^ a'ah, da lama x nampak Ghost update~

kokser kokdam said... [Reply to comment]

da stat observe ke..?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

kokser kokdam :-
Blom stat parktikal pun g..11 hb 7 nnt..cuak ni..~

Abang Stalker said... [Reply to comment]

sila lakukan segala tugasan dgn jayanya.hehe ^^ jgn stress plk k.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Abang Stalker :-
Da bejaya angkut n kemas sume..lege~ ^^