Saturday, June 11, 2011

+++ KoNsIsTeN +++

Selamat kembali ke KL~

Misi sebelum raya..turunkan berat badan!
Da ramai sgt org tego..tp bukan semata2 sbb ramai yg tego..aku sendiri pun da mula rasa x selesa..Kebanyakan baju feveret da x muat! ini mimpi ngeri!

Perlu lakukan sesuatu~
Tp utk start..perlu ada motivasi..& seterusnya konsisten..~ hmm

#Perlian menyengat Ma & Abah
#Perlian menyentak hati sepupu.."Belom kawen bdn dah mcm ni" & geleng2 pale..
#Perlian adik ipar.."Sehat la dia sekarang..Kak Ha ni perlu ada org jaga ni " pastu gelak2 (--")
#Kakak ipar sumenye kurus. Eh, x boleh jadi ni!

Baiklah, aku anggap semua tu perlian membina & motivasi~

Aku penah jog berturut2 dua minggu..bejaya turunkan 4 kg..tp memandangkan aku x punya metabolisme yg tinggi..badan aku sangat cepat naik & hanya akan cepat turun bila aku exercise & jaga makan..masalahnya aku ni x pandai jaga makan..main belasah je (--")

Apa yang paling penting dalam fikiran aku skrg ni :
#Jaga hubungan baik dgn Allah, keluarga, rakan2..dll
#Kerja yg stabil ( menuju ke arah itu ).. jangan sia2kan peluang ya!
#Kesihatan

Yg lain2 tolak tepi dulu..~
Go Sal go! ( Memandangkan xde org nak bg semangat kat aku..terpaksala aku bg semangat kat diri sendiri..)

Masih ada seminggu cuti..sebelum kembali sibuk..boley fokus kat jog , pulun wut esemen & prepare utk praktikal bulan 7 nnt~

Nota kaki : Alamak, da x lama nak pose..masih ada yg perlu diganti.cpt2!


Mau kembali seperti ini! ( x berani nak taruk gamba masa gemok..haha )

28 orang ong gedek gedek~:

dill said... [Reply to comment]

ade cuti lagi seminggu? wei! jeles!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Cik Dill : Ehehe..sila jelez! ;p

Nasriq said... [Reply to comment]

aku nak turun 2kg pun susah gak...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Nasriq : Tu la..nak menambah bukan main senang kan..huhu~

Aimi dan Pakcik Hashim said... [Reply to comment]

go sal go
aku saport dr jauh

Bigdaddyz said... [Reply to comment]

lain kali posing atas papan tanda jalan tu ...baru style...hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Kapten : wah..terharu ade membe mcm ko..haha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Bigdaddyz : Alamak, xde bakat nak posing stylo2 la Bigdaddyz, haha

suha said... [Reply to comment]

hehe kalo betol2 nk diet,cik suha leh bg tips (^_^)

1)berjalan 1 jam tnpa henti
2)mkn nsi sket je tp pstikan ade amek srpn,lunch n diner
3)time diner,mkn yg berkuah eg:kuew tiaw sup,tomyam,bihun
4)jgn mkn mee kuning
5)jgn mkn pisng
6)say no 2 n.lmk n roti canai

insyAllah 2 cara betol tp cik suha je xwat hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

oh, yg no 1 tu boley buat..no 2 pun ok..yg no 3 tu susah sket..kdg2 mlm baru dpt mkn..no 4,5,6 nasib baik mmg x minat ngat..Tq Cik Suha! ;)

Nasriq said... [Reply to comment]

setakat nak menambah 2 kg tu lelap mata jea pun dah naik dah... macam dipam pam...

JIJI YU said... [Reply to comment]

tak susah pon kalo nak cara cepat berenti makan nasi..

Omaq oTai said... [Reply to comment]

teruskan..teruskan..
go, go, go..
zaman skang, suma jnis fast..tp kna fast food, mmg kita pun berkembang dgn fast.huhu..
xpe, pelan2 usaha ye..yg pnting cam saL kata, JAGA KESIHATAN..tips Bart snang je, byk riadah dan kna istiqamah..if dapat capai target, beri hadiah pd diri sndiri..k, gud luck..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Nasriq : betul tu, mcm dipam pam..haih

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Jiji Yu : Nak berenti mkn nasi yg susah tu..~ akan dicuba ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Omaq Otai : Baek! time kasih Bart! =)

taliff said... [Reply to comment]

Huhuhuh..cepat-cepat turunkan badan!! Pasni nak naik turun pergi interview pastu kerja...jangan terlambat..masa masih ada!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Taliff : Wah..ni yg lagi bersemangat ni..time kasih..time kasih! ^^

ghost writer said... [Reply to comment]

iskh..body ok lar macam tuh..tinggal nak maintain jer pun.dowang jeles aper..

kokser kokdam said... [Reply to comment]

hahaha.. so, kawen la cpat2..

ibnubaba_04 said... [Reply to comment]

ni gambar tym kurus ke kak sal??hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ghost : Erk, tu mase kurus..skang da tembam sket..tu yg nak kene berusaha kuruskan balik ni.. huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Kokser Kokdam : dop jupo jodoh lagi..nak nikoh cepat guano..huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ibnubaba : haha, iye ler..tym kurus..skang da tombam sikit..isk2

mazeermohamad said... [Reply to comment]

diet! diet!
HAHA! jom cuba!
How To Add Flash Tag Cloud For Blogger!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Mazeermohamad : haha, tgh berusaha diet n jog ni..aja2

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

chubby itu comel...hehehe...
siyess comel....


badan mcm mina jgk lah ni....
mam manyak..naik manyak....
tp cepat turun kan....


hehehe...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

KureKure Comel : oh, se-geng la kite ;p