Monday, June 13, 2011

+++ PeReMpUaN +++

Masa School Based Experience tempoh hari, ade sorang cikgu bg aku satu risalah kecil..katanya saja nak berkongsi..masih aku simpan sampai harini~

" Mana ada orang lelaki yang waras suka pada barang yang "second hand" sedangkan ada barang yang baru. Jangan terkejut jika sesetengah lelaki menggambarkan perempuan seperti kereta yang diletakkan di show room. Perempuan yg tidak makan saman diganggu dikatakan Display Only. Tapi ada perempuan yang boleh Test Drive. Ada pula yang kata ; sekadar belanja sepinggan mee goreng & segelas sirap bandung, bawala ke hulu ke hilir.Sedihkan.Jika kita tidak menjaga maruah diri kita, kita dipandang hina & sinis oleh orang lain "..

Maka wahai perempuan2 sekalian, pandai2la jaga diri ye~ ^^

Aku tau x semua lelaki mcm tu..tp lelaki2 baik sumenye mcm da kene culik je..x pun da disembunyikan makhluk asing..haih~

42 orang ong gedek gedek~:

liyana said... [Reply to comment]

nice entry...
hmm...mcm kete la plak..=)

dill said... [Reply to comment]

mengeluh~

dill.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Liyana : Tq.Tu la pasal~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Cik Dill : Sambung mengeluh~

cik rama-rama said... [Reply to comment]

laki yg baik kt imam muda.. = ="

Nasriq said... [Reply to comment]

alamak... aku belum diculik... apakah???

AmBo said... [Reply to comment]

lelaki hok baik2 duk nusut dale rumh loni..jd teruna sunti..haha

ghost writer said... [Reply to comment]

nih semua gara-gara lelaki suka sangat dengan kereta..sampaikan dalam hal perempuan pun nak disamakan..haha

tapi semuanya harus bermula dari perempuan.bukan nak salahkan perempuan.tapi harus bertahan dengan pendirian.

kokser kokdam said... [Reply to comment]

haaa.. so, pempuan kene pilih nk jd yg mana.. test drive.. display only.. member only.. booked.. papelah lg lah.. =D

nice entry

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

*Cik Rama-rama* - haha, betul tu..moga mereka sukses!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Nasriq : Eh, bukan ko da diculik ke??!..aritu nampak ufo bawak ko lari..ko yakin yg sekarang ni adalah ko??! (haha)- aku pun da jadi mengarut mcm ko da (--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Beyie : dunio nok tebalik sunggoh doh..hoho

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ghost : Org kata isteri no.1 lelaki tu kereta kan..isteri betul jadi no.2..huhu..syg kereta punya pasal..tido lam kete pun xpe..ibaratnya la =p

Ya, harus bertahan dgn pendirian.ada pepatah, "Wahai Kaum Hawa,Kau Fitnah Dunia"..dasyat betul pengibaratannya..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Kokser Kokdam : tq ^^ hm,pompuan kene jadik buah epal di dahan yg tinggi~ juga jadik bunga mawar yg berduri~

mazeermohamad said... [Reply to comment]

hmmmm...
saya tak penah pulak fikir macam tuh~ thanx 4 d info!

BILA BLOGGER RASA HEBAT!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Mazeermohamad : Sbb x sume laki mcm tu =) wecom~

lastnotes said... [Reply to comment]

aku rase ko klakar la sal.....haaaaaaaahaaaaaaaahaaaaaaaa

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Lastnotes a.k.a Leen Marlene : iye ke ..hahaaahaaaa..tq.. =p

ïêmå å¢klê§ said... [Reply to comment]

insyaAllah laki iema seorng yang soleh..hihi

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Iema : InsyaAllah.. ^^

ibnubaba_04 said... [Reply to comment]

betul kak..saya nk yang baru..x nak yang lama..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ibnubaba : harus nak yg terbaek kan.. =)

Yutaka Mushimura said... [Reply to comment]

wooha.entry nih best..aku suke...

lelaki pun susah gak mencari...tak tau mana kaca..mana intan..mana permata...so, akhirnya dok kat rumah, tak yah keluar....umpama diculik UFO (Unfinish Operation) untuk mncari yang baru...hahaha..

tips terbaru

Pemutihan Dokumentasi Di Atas Meja

Rumah Tangga Bekecai Nak Salahkan Sapa??

Si Anu Yang Baru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Tips 10 Petanda Dia Jodoh Kita

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Yutaka Mushimura : Tq.Sekadar perkongsian ^^ ye, mereka itu sudah diculik UFO..syg sekali~

taliff said... [Reply to comment]

hahahaha...jagalah maruah untuk wahai wanita....begitu juga lelaki....sama-sama menjaga maruah kita

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Taliff : yep yep..itu tanggungjawab bersama =)

Roza Ami Nanomiya said... [Reply to comment]

masuk imam muda lah jadi lelaki baik

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Kapten : Apa kata kapten masuk utk musim akan dtg..hehehee

JIJI YU said... [Reply to comment]

ehe..mane pergi laki2 baik..ha cari2

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Jiji Yu : Itule die..sudah lesap ditelan zaman rasanya..huhu

ABU said... [Reply to comment]

nasihat yg sngt berguna kepada kaum hawa..nice :D

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Abu : Pesanan sesama kaum ^^

kokser kokdam said... [Reply to comment]

eh.. baru prasan cekgu urg klante.. eheh

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Kokser Kokdam : haha, baru prase ko yo.. =p

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

hehehe...lelaki mmg suka gambarkan pompuan cmtu....


paling molek kawen cepat2...makin lama kenal..makin terjerumus nnti...



:)...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

KureKure Comel : Betul tu Mina..kalau dah sampai jodoh, jgn dilengahkan =)

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

hrp2 x tgolong dlm kalngan pmpuan sbgitu.. huk3

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Sleeping_Maniac90 : Mintak jauh~

AkuMuzikFilem said... [Reply to comment]

hakhak. ayat last itu epic. aku pun dah diculik. hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

AkuMuzikFilem : Sememangnya sume lelaki baik sudah diculik kan..syg betul~

Omaq oTai said... [Reply to comment]

ada tu, cuma cari je x berjumpa..cuba klu x cari, mesti ramai yg menonjol..tapi, mata msti kna pasang luas2..zaman skang, smuanya berlapik..if lapik tu kain elok, insya-Allah, baik le jawabnya..if sebaliknya, na'uzbulillah~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Omaq oTai : da lama da xcari..xde pun yg muncul..haha =p ..tu la, zaman skrg semuanya berlapik..~