Tuesday, February 28, 2012

+++ OLiViA +++

Sepanjang 4 tahun di uni aku x pernah punya kwn ala2 tomboy..hingga saat aku menjejakkan kaki di ipgkba..Olivia namanya..kami mula berkenalan di dewan pendaftaran..siapa sangka kami sekelas..dlm kelas aku punya geng sendiri..sama juga dgn dia..tp bila saja ada aktiviti luar,kami selalu lepak & habiskan masa bersama~

dia pendengar yg setia..dia penasihat yg hebat juga..walo kami berlainan agama aku selesa dgnnya..sgt sempoi & cool orgnya..boley aku kategorikan macho juga..apa x nya, suka berambut pendek & berperwatakan mcm lelaki..dia ini sebenarnya bukanlah tomboy..sbb itu aku cuma katakan ala ala tomboy..punya perwatakan sedikit berbeza & sedikit ganaz juga~ =p

Aku suka jadikan ini sbg satu kenangan.Aktiviti luar terakhir sebelum kami menghabiskan setahun pengajian..aktiviti tidak sepadat biasa..byk masa utk kami bersenang2.Sambil menunggu bas utk membawa kami pulang,semua sibuk berposing sakan di tepian pantai..tp aku sendirian melayan perasaan merenung jauh ke laut dalam..ada sesuatu yg membebankan jiwa aku pada waktu itu...tiba2 dia muncul di depan..~

"hye cik adik..jauh termenung..sudi ikut sy jalan2"..

aduh..sgt comel dia ni..drpd nak bergenang air mata melayan perasaan terus tergelak aku dibuatnya..kami jalan berdua-duaan menyelusuri pantai..waktu itu dia sdg enak menikmati ais krim..dia hulurkan utk aku rasa sama..aku cuba gigit sedikit..selalunya mmg begitu dgn kwn2 perempuan yg lainnya..tiba2 dia berkata, "eh, ko pegang la sendiri..nnt org kata kita be-romantik pula"..tergelak besar aku..dia ni mmg mcm lelaki gayanya..kwn lain yg nampak ada juga yg gurau2 menegur,"korang ni bercinta ke apa?"..haha..aduh..err,aku bukan les ye kwn2~ =p bila aku nampak runsing,dia suka tumbuk bahu aku n tanya,"hey, ko ok ke?"..dia ni mmg sgt caring orgnya~ Oh, aku sgt teringin melihat dia berambut panjang..bila diajukan pada dia, dia gelakkan saja sambil menjawab,"aku kan rockz!!"..haha, ada 2 saja~ ;p

Ada satu perkara yg sgt aku kagumkan..dia sgt byk tau tentang Islam..kdg2 aku berharap dia diberi peluang itu..peluang utk merasa nikmat Islam..mana tau,kan..aku cuma mampu doakan saja~ ^^

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


~Sal love Oli~ *ayat bikin kontroversi..haha..ya, aku mmg syg Oli..aku syg Oli sbg kawan~ ^^

@sgt seronok bila punya bermcm jenis kwn yg mewarna warnikan kehidupan~ ^^

@sedikit busy sekarang..nnt slow2 aku bw ye kawan2..jaga diri semua!~ =)


165 orang ong gedek gedek~:

dill said... [Reply to comment]

warna-warni kan kehidupan ni?

:)

dill.

Abg Stalker said... [Reply to comment]

:) mst dia cun or comel klu jd prmpn tulen.hehe..mksd sy sedikit lembut.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
ya, sgt warni warni~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Abg Stalker
hehe..dia mmg sgt comel~ ^^

Tukang Karut said... [Reply to comment]

aku tak ramai kawan... sedey...

TiraPengemis said... [Reply to comment]

sy pon kdg2 suka gak tgk tomboy....opsss...tp saya suka laki...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply to comment]

wah..mcm2 hidup ni..pasti dia cute juga ~

Ikan_Pari@@ said... [Reply to comment]

tom n jeri?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
elele..iye2 je x ramai kwn~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@TiraPengemis
opps..hehe..samala kite~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@nuyui a.k.a miss YUI
ha'ah..cute orgnye~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ikan_Pari@@
x..hello kitty~ =p

Yatie Awang said... [Reply to comment]

setiap orang ada kelebihan masing2..mungkin dia nampak kasar tapi dia punya hati yang baikkan..akak pun harap dia akan diberi hidayah oleh Allah InsyaAllah

Asrul "iLham" Sany said... [Reply to comment]

kim salam kat olivia tu ye :D

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

best plak cerita ni...macam pasangan bercinta..hehe...dah lost contact ke dengan olivia tu?

[sutera kasih] said... [Reply to comment]

sama2 kita doakan dia, dia cuma perlu masa tu :)

betul2, best bekwn dgn byk jenis..sometimes kita bole bljr something dr mereka

ghost writer said... [Reply to comment]

dan ramai juga perempuan tulen yang terpikat dan jatuh hati pada perempuan yang macam nih. siyes, aku juga punya kawan jenis macam nih. sempoi.

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

kawan tombooi ada jugak yang baik...n sbnrnya diorg memang kiut...hehehhe

busy jgak ila sis....take care 2u2 sis syg...:0

dwaty said... [Reply to comment]

org kata... bila kita doakan org tu tanpa pengetahuannya... insyaALLAH akan di makbulkan...

masih berhubung ker dgan olivia??? entah2 dah berambut panjang... cun melecun... hehehe

Ct Aja said... [Reply to comment]

seronok kan dapat kawan camni...

eita said... [Reply to comment]

memang seronok berkawan dengan orang yang sedkit ganas ni..hidup tak bosan....
berdoa lah moga2 satu hari nanti ada hidayah untuknyer..insya allah..

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

takde gmbar tomboi tu? slalunye tomboi ni cute2..hehe :D

sha my heart said... [Reply to comment]

Sha lebih selesa kawan dgn orang sempoi macam tu. sb hatinya tak tisu.

Bertuah la awak dapat kenal dia.

semoga ALLAH bagi kesedaran kepadanya. Amin.

teha said... [Reply to comment]

semoga die mndpt hidayah utk peluk islam.. aminn :)

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

kalau berambut panjang mungkin tampak ayu.. perawakan berdasarkan gambar mmg spt lelaki..err..lelaki korea ! hihihi..

Pondok Usang said... [Reply to comment]

nice org nye.. kiut..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Yatie Awang
ya..dia punya hati yg baik..n sgt positif juga~ InsyaAllah~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Asrul "iLham" Sany
hehe..baek~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cikgu Ma
masa kat pantai tu mmg ada gaya org bercinta..haha~ =p
masih berhubungan..cuma skrg masing2 sibuk, masih dlm proses menyesuaikan diri di sekolah masing~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@[sutera kasih]
best,kan..boleh saling belajar & berkongsi pendapat sesama kita~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ghost writer
kan,Ghost..x mustahil ada perempuan tulen boleh jatuh hati dekat pompuan mcm ni~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
sgt cute~ hehe
iya, jaga diri ye Ila syg~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
InsyaAllah..moga ada benarnya~ =)
last jumpa waktu amek result bulan lepas..masih berambut pendek n rockz!~ hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ct Aja
ye..sgt seronok!~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eita
InsyaAllah..amat sy harapkan~
ya, mmg hidup x bosan..dia sgt suka menceriakan suasana~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Muhammad Saiazuan Norhalik
err, dia bukan tomboi betul..ala2 tomboi je..hehe~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sha my heart
walopun perkenalan tu sekejap cuma..tp mmg terasa amat bertuah~ =)
kite turut aminkan doa itu~ amiin

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
ada ala2 lelaki korea kan..hehe~ ;p
tu la, sgt teringin nak tgk dia berambut panjang~ hmm

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
kiut miut,kan~ ^^

Mr.Clive said... [Reply to comment]

waaaa...shweet nyer gambo last tu...hehe

cimöt said... [Reply to comment]

mudah-mudahan nur hidayah itu sampai pada oli!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mr.Clive
hehe..shweet kan~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@cimöt
InsyaAllah..mudah2an~ =)

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

saya ada 2,3,4 yg berperwatakan begini. ada yg sudah berubah menjadi lebih muslimah. kita doakan yg terbaik untuk mereka & diri kita sendiri.. :-)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
ya..sentiasa doakan..=)

eyqa amin said... [Reply to comment]

me ramai kawan..tapi...
dia sorunkk je la yg owez ada bila me perlukan....kdg2 gaduh jgk...tp me ttp syg dye yg sorunkk tue~~~~~

[sutera kasih] said... [Reply to comment]

@~SaL IjOu~:
betul tu...dorg pun sama mcm kita, ada naluri kewanitaan..

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

wahh k.sal..heeee...oli..muka cute laa..:)

skang dia mengajar di mana?

kdg2 org akan slh fhm tp ira tak slh fhm..normal je mkn sm2..ngeee..ppuan je la..:p

Gen2Merah said... [Reply to comment]

yela, Olivia @ Oli ni nampak macam tomboy sikit... hehehe.. bagusla punyai rakan yang baik dan memahami kan.. bukan senang nak dapatkan seseorang yang caring dengan kita...

kita doakan semoga persahabatan kamu ini, akan membuka hati Oli untuk mendalami Islam dengan perlahan2... Good lak cikgu Sal Ijou

era kecik said... [Reply to comment]

wah! hee~

kakak bimbing lar dia. :)

visitme@FaTiN cOrNeR said... [Reply to comment]

wa..cool nya olivia..hehe..

Si BuDaK KaChAk said... [Reply to comment]

akhirnya entri baru...

bestkan berkwan dgn mcm2 org...cume kita kne pndai bwk diri supaya tak terikut pekara negetif...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eyqa amin
good for you~ maka hargai dia seadanya~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@[sutera kasih]
Oli tu kalo pakai baju kurung cun aje~ ;) tetap terserlah ciri kewanitaannya~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
harus berbunga2 si Oli kalo tau Ira ckp die cute..hehe~
skrg dia mengajar kat johor..tp lupa plak nama skolanya apa~
kwn2 akak tu saja je..sbb Oli kan ala2 macho gitu..nampak mcm pasangan bercinta pula bila jalan berdua mcm tu..haha~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Gen2Merah
kdg2 gentleman dia mengalahkan lelaki tao~ ;p
yep..dia sgt caring n positif tentang hidup..~
InsyaAllah..mudah2an~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@era kecik
hmm,skrg kami dah jauh & jarang berhubung..~~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@visitme@FaTiN cOrNeR
cool n steady~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Si BuDaK KaChAk
ya, sbb da genap seminggu..hehe~

yg itu pasti..xde masalah berkwn dgn sesiapapun..janji pandai jaga diri~ =)

hani said... [Reply to comment]

pernah ada kawan seperti itu juga. cik zuraina namanya. aku panggil jue. skrg sudah lost contact, jgn jadi macam tu ye. hu... oli kau buat aku rindukan jue!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hani
walopun aku ramai adik badik lelaki, aku maintain ayu gitu..ewah~ =p

huda jamil said... [Reply to comment]

kawan mmg menceriakan hidup kita kan. tak kisah lah macam mana pon die :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@huda jamil
yep yep..kwn pengubat duka..tempat kita meluah rasa..tempat kita bergurau senda..walo mcmna pun dia..masing2 terima seadanya~ =)

zati embong said... [Reply to comment]

senyum jat baca entry nih..jgn mudah salah sngka kan,niat kawan 2 kan ikhlas.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zati embong
betul tu Jat..jgn mudah salah sangka..kami ikhlas berkawan..~ ^^

hanjila said... [Reply to comment]

kiutnya nama dia, oli.

dulu, sy ada jg kwn tomboy. last day, kitorang hadiahkan dia blaus pink cantik. tp dia pula bg sy gas pemedih mata. ganaz vs ayu gitu, so sweet. haha (:

insyaallah, semoga harapan sis tu tertunai...

ABU said... [Reply to comment]

Btul la..kena kawan orng macam2 baru bnyk pengalamn hidup.. Orng pun tak blh nak kencing..:)

محمد شهريل القنيطري said... [Reply to comment]

ada kawan yg boleh terima seadanya kita memang best...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanjila
ehe..panggilan manja Olivia..Oli~ ;p
dpt gas pemedih mata? hehe, bagusnya, dia concern tentang keselamatan kamu tu~ ^^
InsyaAllah~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
hehe..betul gak tu Abu~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@محمد شهريل القنيطري
iye..sgt best jika ada kwn yg dpt terima diri kita seadanya~ =)

AYIE ABAS said... [Reply to comment]

bangsa apa olivia nih..sal?

tgok pic mcm melayu pun ada? :D

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@AYIE ABAS
Oli ni org Sarawak..tp lupa plak bangsa apa~

Hanie Dew said... [Reply to comment]

macma aku ngan jue je. BFF tapi lain agama tapi bole take care each other dan saling mengingati. jue pun tak suka kalau orang tak solat. huhu..

aku harap persahabatan ko ngna oli berkekalan hendaknya. aku pun doakan dia dpt hidayah untuk menjadi feminin. untuk merasa nikmat islam itu biarla kerana dia mahu bukan kerana dia harus.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanie Dew
ye la kan..mcm ko ngn Jue..cuma yg bestnya korang masih dekat..aku ngn Oli da berjauhan sekarang..dah susah nak jumpa..~

hidayah utk nikmat Islam itu milik Allah..aku cuma mendoakan saja~ =)

EZAN IDMA said... [Reply to comment]

perah jugak kawn gn org yg berpawatakn mcm ni. mudah mudahan ht dia terbuka :)

Ezad Skytech said... [Reply to comment]

tak kisah la siapa dia kan..asalkan boleh dibuat kawan...:D

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

dan tak faham juga yang bercouple ngan tomboy....macam mana yeah agaknya feeling dorang ni...

cik ika said... [Reply to comment]

kdg2 org tomboy ni hati dorg tetap lembut..ta ley lari dr naluri seorang pompuan..

emy zulaiha said... [Reply to comment]

comel je oli kan :) seronok kan dapat pelbagai jenis kawan! :)

deeya said... [Reply to comment]

ensemnyer olivia .. nak ngorat ! haha ~

littledolphin said... [Reply to comment]

comel je korang .hihihi xD

tomatokering :) said... [Reply to comment]

best kalau ada member yg lain dari lain ni kan. hihi

semoga ikatan persahabatan korang kekal sampai bebila :)

Hans said... [Reply to comment]

sama macam member aku
orang asli tapi sangat baik
harap2 satu hari nanti dia dapat hidayah jua :-)

teha said... [Reply to comment]

sis , anda di tag :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EZAN IDMA
ya..mudah2an~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ezad Skytech
yep..janji boleh buat kwn~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@c'axoera ヅ
kalo kita fikir dari sudut pandangan kita mungkin kita xkan pernah fhm..mereka yg couple dgn tomboy tu seolahnya punya dunia mereka sendiri~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@cik ika
dlm hati deorang tetap ada taman~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@emy zulaiha
ya..seronok amat bila punya bermcm jenis kwn~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@littledolphin
hihi~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@tomatokering :)
lain dari yg lain menambah variasi~
mekasih utk doa itu~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hans
oh, kamu pun ada kwn mcm ni~
InsyaAllah..mudah2an..~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@teha
noted~ ;)

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

kadang2 orang yang cenggini mempunyai hati yang tulus dan ihklas....tak hipokrit

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@deeya
haha..sila ngorat Olivia skrg!~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
kan, tok..dia mmg x hipokrit~

Hafizin Jamil said... [Reply to comment]

serius..mmg nampak macam lelaki..jangan putus harapan dgn berdoa agar dapat hhidayat

era kecik said... [Reply to comment]

@ ~sal ljou~
payah ler camtu .. ==

reply komen 'Yang mana satu IDAMAN kalbu?' :
haha, ade lak nak sume >_<

Jue said... [Reply to comment]

pergh mmg aku ingat lelaki td weh!!br nak ckp ensemnya!!hehehe
tp mcm sal ckp, best kwn ngan org cenggini. in other word, x pilih kwn
brlah meriah skit kan dunia kawan2 kite hehe

Papa Mifz said... [Reply to comment]

mano tau 1 hari hati nyer terbukak utk terima Islam kan...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hafizin Jamil
hehe..nampak mcm lelaki kan~
dia ni sgt macho tau~ ;p
sentiasa doakan yg terbaik buat dia~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@era kecik
bila kewangan da stabil n masing2 da selesa..akan cuba terus keep in touch dgn dia~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Jue
walopun dia bukan lelaki..bg aku dia tetap ensem..hehe~ ;p
yep yep..betul tu~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Papa Mifz
kan Papa Mifz..InsyaAllah..mudah2an~ =)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

setiap sahabat pasti punya satu cerita,,

apapun semoga kawan boleh membawa kita ke arah kebaikan semata2..amin3

slmt mlm kak..baru ada mood nak update^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
& cerita dgn Oli ni yg paling sweet akak rasa~ ;)

EyqaLuvender said... [Reply to comment]

sweet gler :)

zulhilmi tempoyak said... [Reply to comment]

ssh nk dpt kawan yg really appreciate us kn..

thanks to god u have once.. :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EyqaLuvender
ehe..mmg sgt sweet kwn ngn si Oli ni~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zulhilmi tempoyak
ya, bukan senang..bila dpt..perlu hargai seadanya~ =)

shahrazali said... [Reply to comment]

bagus la ada kawan pelbagai kn...bagus berkawan ngn org berlainan agama,,tp paham tentang islam...

perwatakan dia jek kasar kn,,,tp hati tetap lembut mcm perempuan2 lain..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@shahrazali
kdg2 deorang lebih positif tentang hidup..~ =)
hehe..yep, hati tetap lembut~ ^^

Vale said... [Reply to comment]

Beautiful pics!!!i'm following you!!!if you like mine, do the same!!
WWW.ZAGUFASHION.COM
ZAGU FACEBOOK PAGE
bloglovin follower

wynn said... [Reply to comment]

Tomboy? Xpe lg... Pengkid?? Larikkk!!

wynn said... [Reply to comment]

Tomboy? Xpe lg... Pengkid?? Larikkk!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@wynn
alamak..pengkid..tungguu..aku pun nak lariikkk!~

lisa said... [Reply to comment]

muka dia mmg nampak keperempuanan ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@lisa
ya, cuma sikap saja sedikit berlainan~ ^^

Rain said... [Reply to comment]

kamu ingatkan aku akan kisah lalu..
rain yang sedikit maskulin pada watak, naluri masih perempuan. dan harapnya olivia serupa.

besar harapan kiranya dia diberi hidayah .. doakan

syAzAnA said... [Reply to comment]

mesti best ada kawan macam ni. sempoi jehh. hehe

Cik Jannah said... [Reply to comment]

saya teringin nak berkawan dgn oli awak. heee

Cik Jannah said... [Reply to comment]

saya teringin nak berkawan dgn oli awak. heee

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

OLIVIA. dia manis! Ada sesuatu dengan dirinya!

fifi pun ada kawan tomboy! sporting je diorg.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rain
ya, Olivia juga begitu..hati tetap lembut walaupun nampak kasar di luarnya~ =) dgn izin Allah..amiin~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syAzAnA
punya kwn yg sempoi semestinya sgt best!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cik Jannah
nnt sy khabarkan padanya~ heee ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@FIFIEY LYCHEE MARATION
ya..ada sesuatu dgnnya~ ^^
kan..deorang sporting~ ;)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

hahhaa tp mmg nmpk cute laa..ngeee ;p

oowhh kat johor..mmg mnta situ ek?hee..ala normal la tu..tp jgn plak kita follow apa y org sangkakan..hee..kita lbh kenal diri kita kan kak..:)

pss : dah dpt jadual mengajar blom?heee....jom2 ronda..ngee..tp ira xberani sgt drive..heee..dkt2 sini berani la + g skola..ahaha

ciK LyndaWawa said... [Reply to comment]

comel orgnya.....=]

sha my heart said... [Reply to comment]

Ya, memang bertuah.

sama2 kita aminkan =)

P/s: tapi tak baik letak gambar yg mmbuka aurat orang lain. Kita dapat dosa, dia pun dapat juga. Semoga apabila mati pahala yg berterusan masuk, bukannya dosa. sekadar ingatan sesama Muslim. Jgn marah, hehe~

semutsengal said... [Reply to comment]

sukadukakongsibersama ?


Err, OLIVIA tuu lelaki ?

Puan Kutu said... [Reply to comment]

mmg macam lelaki olovia nie..nsib diatak punya perasaan terhadap perempuan..:)

mmg best membaca kisah perkongsian kisah teman yg pelbagai..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ciK LyndaWawa
hehe..ya, dia sgt comel~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sha my heart
Olivia bukan Islam.tu kira membuka aurat org lain? sy akan cuba rujuk tentang ni dgn sesiapa nnt~

fizafantagirO said... [Reply to comment]

mesti comel kalau dia berambut panjang kan .

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@semutsengal
ahah, cuma mcm lelaki..tp tetap perempuan sejati~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
dia masih normal mcm perempuan lain..cuma perwatakannya saja berbeza~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
ahaha..jgn wisau..akak masih normal..masih suka dekat kaum lelaki~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@fizafantagirO
tu la..mesti lagi comel~ ;)

sha my heart said... [Reply to comment]

=)

aiNa yaZiD said... [Reply to comment]

cool je..~! hehee.. syg semua kawan2 aina. =)

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

kenangan bersama rakan sekelas...ndak sangka...semoga doa kamu terkabul

Hanis Azla said... [Reply to comment]

cantik orangnya.. seronok ada kawan yg baik gtu..semoga hatinya terbuka untuk memilih islam sebagai agamanya..

MaYa MustWany said... [Reply to comment]

semoga dia dapat cahaya hidayah..insyaAllah...mana tahu kan..1 hari nanti dia lebih bahagia dgn agama kita..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@aiNa yaZiD
syg Aina juga~ ;)

Puan Kutu said... [Reply to comment]

eh romiza mmg kenal sgtlah..dr tadika skolah rendah n menengah sama..sekampung jugak..cik sal macam mana boleh kenal beliau?oh ye sama bidang kan?cikgu cikgi.hehe..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Kancil 8349
ya,kenangan indah bersama rakan sekelas..tetiba rindu pula saat tu~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanis Azla
kalo waktu dia pakai baju kurung mmg cantik~ ^^ InsyaAllah..mudah2an~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@MaYa MustWany
ya, siapa tau..dgn izin Allah~ =)

Mr.Clive said... [Reply to comment]

yeke syg oli sbg kawan?ekekeke :P

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mr.Clive
gulp!~
haha..sy masih perempuan sejati yg menyukai lelaki.sekian..~
kekekee~ =p

hanaahmad said... [Reply to comment]

sejak sekolah rendah lagi aku memang dikelilingi dengan rakan-rakan ala-ala tomboi ni sehingga aku pun terpengaruh. perempuan kasar ni sebenarnya lebih memahami apa yang kita rasa. ;)

Jaga diri Sal. :)

Munnafendy said... [Reply to comment]

sy pun ada sorang kawan macam ni..bukan la tomboy sbnrnya tp perwatakan tu mcm lelaki, rmbut pndek, suka pkai kemeja..org panggil dia sal..tp sy panggil dia kak lina...haha bikin panas je..tp dia tak kisah pun..mcm pmpn lain jgk bleh bckp byk bnda...kalau ada knduri ke apa dia pakai gk baju kurung tp jln tu mengengkang jgk hihi

Puan Kutu said... [Reply to comment]

what a small world..buat blogpun sbb terpengaruh dengan miza,tp last2 miza yg jarang update.hehe..

wah tak sgka..kim slm miza balik ye!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanaahmad
aku setuju tu.Olivia ni sgt memahami~
kau pun jaga diri sama,Hana~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Munnafendy
huik..Sal..sama nama ngn kita plak..hehe..ya,Oli pun bukannya tomboi..cuma perwatakan je mcm lelaki~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
tu la..sgt x sangka..dah sampaikan salam dekat dia~ ^^

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

kwn tanpa pilih latar belkng sgt baguskn endingnya... even dah jauh sekalipun... ia tetap unik/... oli ya... comel....

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
ya, sweet ending bersama Oli yg comel~ ;)

AkuMuzikFilem said... [Reply to comment]

wow, rupanya cun juga. ala tomboy dengan ciri feminin yang nyata

AkuMuzikFilem said... [Reply to comment]

wow, rupanya cun juga. ala tomboy dengan ciri feminin yang nyata

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@AkuMuzikFilem
ganaz2 Oli masih terserlah ciri femininnya~ ;)

Handear said... [Reply to comment]

Hi kak hani.. its me.. Jue.. girl next door time uitm kedah.. still remember me?

~Sal Ismail~ said... [Reply to comment]

@Handear

Hi Jue..tp sy bukan hani & x pernah belajar di uitm..anyway, jaga diri~ =)