Monday, February 13, 2012

+++ BuDaYa KeRjA +++

Di sini samaada kamu pakai selebet atau pakai cantik..xde sapa nak peduli..di sesetengah tempat yg katanya mengikut arus, bila pakai cantik dipuji, bila pakai selebet dikeji..benar, usah pedulikan & jadi diri sendiri..tapi usah nafikan juga, persekitaran sedikit sebanyak mempengaruhi emosi..~

Apa yg aku perhatikan juga, sgt jarang dpt aku bertegur sapa dengan guru2 lainnya..masing2 buat hal sendiri..ada pros n cons budaya kerja begini..tp secara jujurnya jika diberi pilihan, aku memilih yg ini..lagipun mereka nampak saja begitu..tp bila bertanya & minta tunjuk ajar, mereka dgn senang hati membantu~

Aku pernah bekerja dlm environment fast pace job nature..selalu tersepit dlm ruang masa yg menyesakkan jiwa..juga dikelilingi mereka yang bermuka2..bila akhirnya aku beralih arah & tercampak dlm persekitaran seperti ini..sudah tentu aku suka..~ Teringat kata2 seorang senior di office lama..once kau pernah dicampak ke dalam 'mulut buaya'..atau tempat yg diibaratkan mcm 'neraka'..bila kau keluar,kau pasti boley survive di manapun kau berada..ya, aku setuju dgn kata2nya~

Bukan bermaksud aku sudah bebas dari tekanan jiwa..tapi sekurang2nya aku sudah boleh menarik nafas lega..walaupun aku terus diuji dari sudut lainnya..~

@Beberapa kali singgah uia melepas rindu, pasti aku terserempak kwn yg tgh buat master..masuk kali ni da 6 org aku terjumpa..adakah Tuhan bg hint utk aku sambung sama..err, bukan dlm masa terdekat pastinya~

@Antara nama murid yg aku suka : ^^
-Shelby Adora Lim Sze Ern
-Aquila Farras Naufalsyam ( Cuba teka yg ini murid lelaki ke perempuan ;p )
-Ace Caneda Camasis
-Cherish Annabelle Lee Eling

163 orang ong gedek gedek~:

lieynanilaz said... [Reply to comment]

betul...saya pun suka environment yg sebegini...tidak dikelilingi oleh orang2 yg hipokrit dan bermuka-muka.

TiraPengemis said... [Reply to comment]

salam cikgu...hehhee

Ezad Skytech said... [Reply to comment]

rasa macam terasing pulak bila tak bertegur sapa ni....masing2 buat hal sendiri...tapi kalau ditegur dan ada respon...ok la...

pengalaman mengajar kita..:D

#wahh..unik2 betul nama2 mereka ni...Aquila Farras Naufalsyam..lelaki kot...teka je ni..haha~

semutsengal said... [Reply to comment]

ada nama muhamad hanif tak ?


LALALALALALALAL

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok raso namo anak murid tu lelaki kot....memang seronok bekerja di persekitaran yang mana stafnya tidak bermuka-muka

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@lieynanilaz
ya, rasa lebih tenang utk fokus pada kerja sendiri dlm environment sebegini~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@TiraPengemis
Salam, Tira~ ^^

nuyui a.k.a miss YUI said... [Reply to comment]

slmt pg cikgu ~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ezad Skytech
bertegur sapa tu ada, cuma biasa2 saja..tp pengalaman lalu buat akak lebih selesa begini~ =)

ehe, nnt akak bgtau jwpnnya~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@semutsengal
harusla xde! haha~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
hmm,nnt kita tgk pendapat yg lain dulu~ ;p

kan tok, sy da naik muak keje ngn org yg talam dua muka..~

Yatie Awang said... [Reply to comment]

kita kalau berada dalam situasi yang tidak menyenangkan, boleh membuatkan kita stresskan? Alhamdulillah...kalau sekarang semuanya ok..hargailah apa yang kita ada sekarang

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@nuyui a.k.a miss YUI
pagi Miss Yui~ =)

Fyqa said... [Reply to comment]

fuhh nama dorang. glemer beteii..

>,<

Aquila Farras Naufalsyam
laki kot ?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Yatie Awang
ya kak, situasi yg tidak menyenangkan sgt memberi kesan & buat kita stress amat~(--")
Syukur Alhamdulillah,sgt hargai~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Fyqa
glemer betui kan~ ;p
laki ye..jeng2..nntkan jwpnnya~

Hanis Azla said... [Reply to comment]

pengalaman membuatkan kita lebih berkemampuan menghadapi sebarang cabaran.. All the best..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanis Azla
ya..pengalaman menjadikan kita lebih 'kuat' menghadapi segala~
all the best buat kamu juga~ =)

Muttallif said... [Reply to comment]

Taliff sangat suka dan bersyukur kerana pernah duduk dalam budaya kerja yang "Super Fast Pace". Construction Field. Talif sendiri pernah diherdik hina oleh consultant dan mana-mana kontraktor.

Namun, ianya membuatkan semangat semakin menebal hari kehari,. disamping menimba pengalaman yang mmg tidak akan dapat dari buku teks sekolah atau mana2 universiti pun.

Alhamdulillah kerana Allah swt memberikan peluang begitu kepada talif. Biar pun dalam tekanan, tapi ianya memberikan pengajaran yg amat berguna!. :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Muttallif
Sal pun pernah diherdik, dihina ditengking & diugut bagai oleh customer atau pihak atasan..tp bak kata Taliff..sume tu pengalaman yg xkan kita dpt dari buku atau universiti..~
smoga kita terus kuat & tabah menempuh cabaran mendatang~ =)

Ezad Skytech said... [Reply to comment]

takpe la kan..asalkan kita selese dgn persekitaran mcm tu kan kak..

#hehe..tak sabar nak tahu jawapannya ni...

Dinar said... [Reply to comment]

di mana pun kita tidak pernah terlepas dengan kerenah manusia...dan memang betul kalau kita dah pernah berhadapan dengan keadaan sukar sebelum ni...lebih mudah bg kita menghadapi suasana serupa di masa akan dtg..

Tea said... [Reply to comment]

aquila tu lelaki!

[sutera kasih] said... [Reply to comment]

once kau pernah dicampak ke dalam 'mulut buaya'..atau tempat yg diibaratkan mcm 'neraka'..bila kau keluar,kau pasti boley survive di manapun kau berada

suka kata2 tu..bermakna...

dhiera said... [Reply to comment]

name tu name perempuan kot~ unik gile nama dia.

cik pha said... [Reply to comment]

sambung laa master =) blaja xkan penah habis kan..mana tahu ada rejeki smbung smpai PHD pulak heh heh heh

aiNa yaZiD said... [Reply to comment]

persekitaran kerja yang selesa memberi kita ketenangan..dan lebih fokus dlm menjalankan tanggungjawab... kan..? (^____^)

experience is the best teacher.... tak dapat dijual beli.

acheeqa farhana said... [Reply to comment]

ckgu ke? sronoknye...sy minat sgt nak jadi ckg scara ttibe..tapi rsenya dah terlambat..huhu..

zati embong said... [Reply to comment]

sal,sedap2nya nama student sal.hihi

sokong!memang betul, once kita da penah kerja dgn environment yg gila pnya stress, kita mesti bleh survive.hihi

hara said... [Reply to comment]

wawawah.. sronok nmpak skrg? hehee..
nama bdak2 skrg kemain bombastic gitu ye.. aquila tu pompuan kot..

Ikan_Pari@@ said... [Reply to comment]

masok mulut buaye = arwah

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

sambung la~ bnyk ckt gaji tu..hehe :D

Lea Isnawi said... [Reply to comment]

pelik2 nya nama murid
nak sebut tak reti dh

hassy chan said... [Reply to comment]

pergh pnjg nma dia hehehe..
tuh student lelaki kot hehehe..
kak, nnt smbung la master..

Ct Aja said... [Reply to comment]

seronok bila dgr kawan2 dapat jd cikgu...moga sal pun enjoy dgn kerja sal k

Gen2Merah said... [Reply to comment]

ya, ada betulnya juga kan.. pengalaman sememangnya mengajar kita erti kehidupan di dunia kerjaya.. semoga kita tidak terjebak dengan budaya2 yang menyesakkan jiwa..

hadapi semuanya dengan senyuman (",)

dill said... [Reply to comment]

dipetik dari emak saye

'waktu ni waktu diorang buat mcm2 kat kite. takpe. mase diorang akan tibe. bukan mendoakan yang tidak baik, tapi what goes around, comes around'

kuatkan semangat, sal. Allah ma'ak

dill.

Bulan Syurga Firdausi said... [Reply to comment]

x selesa bile bhadapan dgn org mcm ni kn...mmm sedap nye namebdk tu mcm org italy ;) ase nye lelaki hehehe betul x..?awk, mf ye lmbat bls kunjungan :) sy sibuk sikit skrg :(

cinta siswi said... [Reply to comment]

talam dua muka?? kuih talam sedap lg..hikhik..

#student tu pompuan kot.. :)

O CIKTEDDY said... [Reply to comment]

hehe,,lawalah name ank2 murid akak..wink3 haha...

ghost writer said... [Reply to comment]

aku hanya ngadap keje aku yang ini tak pernah bertukar tempat.tempat ni lah yang aku hadap setiap hari.bayangkan macam mana aku survive plak.orang kata,ala bisa tegal biasa.haha

siMpLY nana said... [Reply to comment]

betul la kata orang pengalaman mengajar erti kematangan. jadinya kita bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian...itulah lumrah kehidupan.

rasanya nama pelajar perempuan kot...

eita said... [Reply to comment]

walaupun nampak macam takprihatin tapi diorang tetap prihatin kan..

ermmm..rasanya lelaki kan...

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

aquila tu nama bdk lelaki kot..sbb ada syam2 kat belakang dia..heee ;p

ehem2..boleh la smbh master pasni..heeee :D

Woofer Storm said... [Reply to comment]

slmt mlm cikgu..heee takpe ,mgkn sikap dorang mcm tu tapi dorang memang baik..

#sambung jgn tak sambung..hehee

#rasanya lelaki kot..eeheehhee

#dah masuk blog abag sis tu,memang mantap^^

huda jamil said... [Reply to comment]

betul. kadang-kadang environment yang sgt mencabar buat kita prepare utk sesuatu yang baru :)

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

kata kwn kamu betul yang. tersgt tepat. sedang melaluinya kini.... weeeeeeeeeee.... comel pic pompuan2 yg awak dpt ni.... heeeeeeeeeee

Hans said... [Reply to comment]

rasanya saya pun suka environment macam tu
:-)


P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

AYIE ABAS said... [Reply to comment]

boleh laa sambung belajar lagi sampai tahap master..sal...

sementara masih muda belum ada komitmen keluarga.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Ezad Skytech :-
Yep2..betul..asal saja kita selesa dgnnya..=) haha, sabar ye..lam entry baru nnt akak gtau jwpnnya~ ;p

Dinar :-
Lebih mudah juga bg kita berhadapan dengan keadaan lainnya..kerana secara x langsung kita dilatih utk berhadapan dgn apa jua keadaan~=)

Tea :-
nntkan jwpnnya di next entry~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

[sutera kasih] :-
Itu kata2 seorang senior..suka jadikan ia sbg pembakar semangat~ ^^

Dhiera :-
Jwpn kite gtau kat next entry tau.Sgt unik kan~ ;)

cik pha:-
Ya, kita dipesan utk amalkan pembelajaran sepanjang hayat..selagi hayat dikandung badan..InsyaAllah akan sambung jika diberi peluang~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

aiNa yaZiD:-
sgt setuju..rasa lebih fokus & tenang~ =) yep..pengalaman itu sgt2 berharga~ ^^

acheeqa farhana:-
Iye..baru je bertukar bidang~ =) oh, hmm, xpe, mungkin rezeki kamu dlm bidang lain. =)

zati embong:-
Tu la Jat, excited tgk nama2 deorang ni~ ;p
Kan Jat, environment mcm tu buat kita lebih ‘kebal’ berhdpn dgn apa jua keadaan..=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Hara:-
Lebih seronok berbanding kehidupan sblm ni pastinya, Alhamdulillah~ =)
Tu la, nama deorang mmg the bomm~ ;p nnt akak gtau jwpn kat next entry~ ;p

Ikan_Pari@@:-
Arwah = innalillah

Muhammad Saiazuan Norhalik:-
Pastu bley blanje Zuan mkn besar,kan..haha~ ;p

LAici KAng Ais said... [Reply to comment]

ofkos lah laki.hee

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Lea Isnawi:-
Agak pelik..mmg tergeliat lidah nak sebut nama sorang2~ =p

hassy chan:-
tu la..kesian pulak, nama panjang susah nak isi borang kan,hehe~
nntkan jwpnnya~ ;p InsyaAllah, jika diberi peluang~ ^^

Ct Aja:-
Mekasih Aja..Alhamdulillah..rasa lebih selesa dgn kehidupan sekarang~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Gen2Merah:-
Ya, mintak dijauhkan budaya kurang sihat yg menyesakkan jiwa~
Hadapi dengan senyuman, walau apa pun yg terjadi~ =)

Dill:-
Ya..mcm hukum karma gitu~ ;) akan tabahkan hati selalu..mekasih cik Dill~ =)

Bulan Syurga Firdausi:-
Haha,mcm nama org Italy yg sorang tu,kan..;p Jwpn kite gtau kat next entry ya~ ^^ Eh,xpe..utamakan yg utama~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

cinta siswi:-
apa kata kite tenyeh kueh talam dekat mereka yg bertalam dua muka..haha~ jeng2,nntkan jwpnnya~ ;p

O CIKTEDDY:-
Lawakan, wink2~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ghost writer
yep,Ghost..alah bisa tegal biasa..kau pasti sudah kebal menghadapinya..^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

siMpLY nana:-
itu lumrahnya kehidupan~ =)
pompuan ye,hmm..jwpn kite hold dulu~ ;p

eita:-
betul tu, nampak x prihatin tp sebenarnya sgt prihatin~ ^^ tgk jwpn dekat enty baru nnt~ ^^

Juliet_iRa~":-
Tp akak ada kwn pompuan nama syam tau, ehe~ ;p nntkan jwpnnye~ ;)
Ehem2, InsyaAllah~ ^^

mr.syazwan said... [Reply to comment]

x mau smbg master ke??

hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Woofer Storm:-
Tu la, nampak je gitu tp deorang ok~ ^^
InsyaAllah, tp bukan lam masa terdekat rasanya~ =)
Ehe, nnt akak gtau jwpnnya~
Die tu sgt suke amek gamba micro~

huda jamil:-
waktu melaluinya mungkin terasa sgt perit..tp ia satu persediaan yg cukup bagus~ =)

Bidadari Syurga:-
Weeeee…kebalkan diri ya..pengorbanan itu akan terasa berbaloi suatu masa nnt~ ^^
Comel kan, kite mmg suke kumpul gamba2 mcm ni~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Hans:-
Terpulang pada tiap individu~ada sesetengah org rasa x selesa dlm keadaan begitu~ =)

AYIE ABAS:-
Baek.akan cuba manfaatkan masa sebaiknya & cuba cari peluang utk sambung master~ =)

LAici KAng Ais:-
Wah, kompiden betul dia~ ;)

Mya said... [Reply to comment]

eh chup! uniknya nama2 budak2 sekarang eh? yg aquila tu laki or perempuan? konfius betulll

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

satu kesilapan yg selalu kita buat ialah mengharapkan suasana mengikut mahu kita..sebaliknya, kitalah yg patut berubah mengikut suasana..namun apa pun gaya kita, yg penting kerja mesti smart !

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

pengalaman memberi peluang kita untuk berfikiran matang...apapun...gembira bila ada persekitaran kerja yang baik

kueh bakar said... [Reply to comment]

aquila dalam bahasa latin maknanya helang...maka anak kacuk itu lelaki..ahaksss..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@mr.syazwan
jika diberi ruang & peluang, teringin juga~ hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mya
ahah, memula tgk nama tu kite pun kompius~ =p

zalisan said... [Reply to comment]

ada yang memilih mcm ni,,,ada yang sebaliknya kan...

mana yg terbaik utk awk patut diutamakan...

budak nama unik tu perempuan kan??

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
kalau harapkan suasana ikut mahu kita saja, tunggu syarikat sendiri la kan~
;p

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

ya saya setuju..kehebatan individu pabila dia mampu segera memahami suasana lalu menguasainya..moga sahabat saya yg satu ini adalah antara individu yg tersebut..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Kancil 8349
pengalaman lalu membuatkan kita lebih berhati2 dlm setiap tindakan pada masa2 akan dtg..& yg pastinya kita akan menghadapinya dgn lebih matang~ =)

lebih gembira jika dimanfaatkan sebaiknya~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@kueh bakar
bagusnya kamu..siap tau maksudnya sekali..tabik!~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zalisan
ya, ianya terpulang pada individu~ ^^
sy pernah rasa keduanya..peluang yg sy dpt kali ini, sy bersyukur apa adanya~ =)
nntkan jwpnnya di entry terbaru ya~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
amin..sy anggap itu sbg satu doa..~ =)

haikal blank said... [Reply to comment]

:) ujian itu memang menguatkan diri.

err. bila habis degree, aku pun teringin nak sambung belajar lagi. kepuasan bila berjaya belajar tinggi2 tu memang lain macam rasanya. teruja aku.

cakap je lebih aku ni. degree ni pun tak habis2 lagi. haha

Waqheh said... [Reply to comment]

dlm setiap keadaan lu sentiasa canti sal....

khaifaiz said... [Reply to comment]

apa yg dilalui terus jadi pengalaman yg amat bernilai...

aku pun suka dgn situasi kerja begitu.. xdalah asyik kena gosip jer..

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

budak lelaki kan nama yg sedap dan panjang tu...nak pinjam la, buh nama anak nnt..hehe..tah bila nak kawen ..=)

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

kakak syg....

kawan2 ila pun ramai sambung master kt uia...adehhh...ila rasa nak sambung jugak..jom kak..hehehe

Zahirah Dzulkifli said... [Reply to comment]

First time masuk blog ni, cantiknya gambar. Hehehe. Cikgu rupanya.


Tempat baru, memang kita selalu kekok. Dan mesti ada yang ambil kesempatan terhadap kita. Tak terjadi, memang tak sah. Kena banyak-banyakkan bersabar :D

amna said... [Reply to comment]

lebih kurang dgn saya cara awak.. :)

Gen2Merah said... [Reply to comment]

selamat petang cikgu Sal Ijou.. (",)

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

yap, budaya kerja kebanyakannya berbeda2. dan alhamdulillah kita bernasib baik jikalau ditempatkan di environment yang sesuai lagi alami dengan jiwa diri sendiri!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@haikal blank
mmg sgt teruja bila dpt belajar tinggi2 & berjaya..~ ^^
hehe..da fikir jauh ke depan sgt bagus tu~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
err..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khaifaiz
kan..best je rasa bila xde gossip2 sgt..~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cikgu Ma
nntkan jwpnnya di next entry ye~ ;p
hehe, InsyaAllah..bila Allah kata jadi..kite pun sama je, ntah bila saat itu akan tiba~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
jom..hee..tp akak lambat sket kot..nak kene stabil dari segi keewangan dulu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Zahirah Dzulkifli
baru je terjun lam bidang guru sebenarnya~ ^^
ya, sabar itu perlu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@amna
suka cara begitu juga ya..~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha
berpeluang berada dlm budaya kerja yg berbeda itu menguntungkan..ia mengajar byk perkara~ ^^
bila akhirnya ditempatkan di environment yg sesuai dgn jiwa..ia mengajar pula erti syukur, Alhamdulillah~ =)

delarocha said... [Reply to comment]

1st impression is important

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@delarocha
yep..very important~ =)

tomatokering :) said... [Reply to comment]

betul3... biar susah dulu baru dapat survive dalam situasi yg macam mana sekalipun kan.. ;)

sambung study lagi :P

H.J said... [Reply to comment]

nama cendol pom ada gak..yang no 3 tu..haha

dwaty said... [Reply to comment]

aku pun setuju degan kata2 ni'once kau pernah dicampak ke dalam 'mulut buaya'..atau tempat yg diibaratkan mcm 'neraka'..bila kau keluar,kau pasti boley survive di manapun kau berada..' mulut buaya aku tak pernah tapi hampir mcm 'neraka'... tu ada... tapi aku sabar dan cabar diri aku...

sal... dari nama pun dah boleh tahu mesti anak2 org kaya...
aquila tu pompuan kan???

rozeeta rashid said... [Reply to comment]

sambung sampai phd la. boleh jadi lecturer terus. hehe. nama tu nama perempuan kot sebab nama depan aquila. =)

littledolphin said... [Reply to comment]

pabila dah biasa dengan situasi 'mulut buaya' insyaallah boleh survive di mana-mana. ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@tomatokering :)
yep~ ^^
berharap jugak dpt sambung study ni~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@H.J
nama cendol? haha, klaka je kamu ni~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
yep, cabar diri & buktikan kita mampu!~ =)
ha'ah..majoriti anak org kaya~
jwpn kat entry baru nnt ye~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@rozeeta rashid
buat masa skrg lebih suka ajar budak kecik..deorang innocent~ ;)
tp jika diberi peluang sambung sampai phd, best jugak tu~ ;)
nntkan jwpnnya~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@littledolphin
Ya, InsyaAllah boleh survive di mana2~ =)

ABU said... [Reply to comment]

biasala orng ni macam2 jenis...

btw, nama2 kat bwh tu mcm nama2 orng sarawak/ sabahan ajer..hahaha

محمد شهريل القنيطري said... [Reply to comment]

nama dia..ntahlah x dpt teka laki ke perempuan

Liyana Zahim said... [Reply to comment]

Ooo ckgu kah ini? Kalo msuk mulut boye mgkin tdk mgkin dpt kuar da.. Ekekeke..
True story.. Bnyk tmpt kte pergi, bnyk ragam rg smkn kuat kita survive..

Pekakkan telinga, butakan mata, dun care wif wat ppl say bout us.. Hati kering n paling pnting IMAN.. Tu aje blh buat kte kebal..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@محمد شهريل القنيطري
hehe..xpe..nnt kite gtau jwpn~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Liyana Zahim
baru je bertukar bidang n jadi cikgu~ ^^
ehehe..masuk mulut buaya betul
= cedera parah atau terus arwah~ =p

ya, sgt buat kita jadi kebal~ =)

fathiahRAIHANA said... [Reply to comment]

wah uniknya nama budak2 tuu, panjang2 betul, hehe. Aquila tu lelaki eh ?:)

ala smbung aje la master pun cikgu ^^

Liza Razak said... [Reply to comment]

maybe dapat seru sambung belajar lagi tu :)

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

laki

sbb nme de naual haha

teha said... [Reply to comment]

aquila ? cam perempuan.. ke lelaki
? hahhaaha ! konpius2 ~

ciK LyndaWawa said... [Reply to comment]

sedapnya nama studnts dia.hehehe

BENA said... [Reply to comment]

bena pun dah tak sabar nak keluar dari mulut buaya jugak ni . huk huk huk

wahhh betol2 pelik name2 ank murid dieee . hehehe :)

visitme@FaTiN cOrNeR said... [Reply to comment]

takutnya dgn dunia kerja..betol org ckp, life belajar lg fun sebenarnya..huhu..

Tukang Karut said... [Reply to comment]

cikgu sal dah makin selelsa mengajar ek...

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

bila nak update ni?ahahhaahaha ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@fathiahRAIHANA
tu la pasal..bukan men panjang nama sorang2,kan~ ^^ hehe,nntkan jwpnnya~

nak kukuhkan diri dulu..InsyaAllah ada peluang,sambung~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Liza Razak
hehe..mungkin dpt seru,kan~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Iffah Afeefah
iye eh..hehe..jwpn kat next entry ya~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@teha
kompius kan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ciK LyndaWawa
nama anak2 org kaya, sedap2 aja~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@BENA
bertahan ya~
pelik tp benar~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@visitme@FaTiN cOrNeR
maka nikmati zaman belajar kamu seadanya~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
Alhamdulillah..sedang menuju ke arah tu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
lagi dua hari~ =p

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

laki kot..betol x? :P

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kerja mcm mana sis??okey??

#apapun semoga hadapi dgn sabar..jgn cepat melatah mcm sy..slmt malam~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@KaK LimAh Si SupiR
anda yakin? ;p tgk jwpn kat entry baru,k~ hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
Alhamdulillah,setakat ni ok..& harap akan terus ok..InsyaAllah~

KizZ said... [Reply to comment]

Hihi...gud luck tauu kat tempat kerja buaya...eh tempat kerja baru..*silap tulis*

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@KizZ
kat tempat baru ni da xde buaya..hehe~ =p

Si BuDaK KaChAk said... [Reply to comment]

berakit rakit ke hulu,
berenang renang ke tepian,
bersakit sakit dahulu,
bersenang senang kemudian...

mak ai...mmg unik la name dorang...dorg ni org malaysia ke org luar??

=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Si BuDaK KaChAk
tu dia, nak senang, perlu sakit dulu,kan~ ^^

org malaysia tp mungkin mix kot~
lagipun anak org berada, tu yg nama hebat2 belaka~

Bella Bell said... [Reply to comment]

tak sabar rasanya mahu posting tahun hadapan :)


eh. eh. uniknya nama. best2. hehe.

cik ika said... [Reply to comment]

pengalamn bkerja jd cikgu msti best kn..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bella Bell
kejap je tu masa berlalu..tup2 da taun depan~ ^^
best kan~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@cik ika
ya,agak best meneroka bidang baru~ ^^

emy zulaiha said... [Reply to comment]

kerje dgn emy skrg bermain dgn mase n system..penat sngt rase nak kejar masa. untung sal dpt jumpe yg menenangkan :)

ehem-ehem ade pasang niat nak smbg master jugak ke? bestnye!

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

nama ai orlando ahmad abdullah, gabungan nama german, arab dan melayu, suke tak?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@emy zulaiha
dah penah merasa dulu..sume tu cabaran n pengalaman berharga~ =)

skrg pun perlu bijak kejar masa, cuma penatnya x mcm keje swasta..~ ^^

hehe, pasang niat je dulu..tp bukan lam masa terdekat~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
sukenyee..best la nama u~ =p

Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

whoaa..uniquenya nama-nama diorang.
amu terbelit lidah nak menyebut..hoho//
yang aquilas tu, errr, perempuan? hehehe. ntah..


p/s: akak, saya suka pakai mask skinfood. suka pakai wash off yogurt mask. best and bau dia sedap!
kalau sleeping mask pun, pakai skinfood punya..;D dia macam krim gel tapi cepat menyerap dalam kulit so senang tidur.
saya tak suka pakai mask sheet. sebab dah berapa kali pakai, tak pernah tunjuk kesan positif walau dah try macam2 brand.huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Teenager Housemaid
kan..berbelit lidah nak menyebutnya..haha~

Miss Volvo said... [Reply to comment]

suka nama yg ni Cherish Annabelle Lee Eling comel je hehehe

L said... [Reply to comment]

mesti laki2 kan? kan3.. huhu

jom baca sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miss Volvo
tu la..suke juga..comel je kan~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@L
hehe..da terjwb di entry baru~ ;p

Jue said... [Reply to comment]

betul pe member ko ckp beb. once ko tcampak kat tmpt keja pe2 tah mmg ko ley survive punye kat new environment. aku dah pnah kena haha

dan ya aku stuju ngan pe ko ckp. better keadaan tu mcm tu. kang tlbh ramah x elok gak. hihi

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Jue
yep..environment tempat lama buat aku jadi lebih kebal~ ^^
tu la, terlebey ramah pun bikin masalah gak..eheh~

Hanie Dew said... [Reply to comment]

aku lebih suka environmeny sebegini. takde gossip liar. takde nak hurt feeling bila telebih ramah telepas cakap.

nak sambung master..wow.aku baru nak merangkak nak sambung degree. maklumkan dulu pas dip tak sabar nak pegang duit sendiri.

Hanie Dew said... [Reply to comment]

nama muris lelaki tu kan Aquila tu.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanie Dew
kann...aku lebih suka gini..terhindar dari gossip2 liar..tenang sket jiwa raga..~

hhehe..xpe..pelan2 kayuh~ ^^

yezza..lelaki~ ;p

Munnafendy said... [Reply to comment]

mak ai tu nama org ka nama kek? =.=*

Munnafendy said... [Reply to comment]

mak ai tu nama org ka nama kek? =.=*

acheeqa farhana said... [Reply to comment]

Aquila Farras Naufalsyam ? lelaki kot..eh,ppuan kot...eh, lelaki...yaa..yakin, lelaki..hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Munnafendy
haha..ada mcm nama kek ye~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@acheeqa farhana
haha, ye..lelaki~ ;p

Pondok Usang said... [Reply to comment]

mungkin kita org baru ditempat yg baru.. lama2 nanti pasti kemesraan itu terjalin.. =)

Puan Kutu said... [Reply to comment]

tergeliat lidah aku nak sebut nama anak murid ko cik sal.hehe..

btw nice name..:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
jalinan kemesraan perlukan sedikit waktu,kan~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
haha..samala..memula nak nyebutnya, adulahai..tergeliat lidah~ =p