Friday, September 9, 2011

+++ KeHiLaNgAn +++

Pernah kehilangan dompet x? hp? kunci? pendrive? atau apa2 aje yg sgt penting?~

Odw balik kg haritu abg long aku tertinggal dompet kat stesyen minyak..mmg hye hye bye bye la..dahla nak raya..~

Kwn baik aku pun penah alami mende yg sama..tertinggal dompet atas kete lepas isi minyak..haruslah terjatuh kat mana2..pusing2 cari mmg x jumpa..tp nasib dia baik..tiba2 esoknya ada org call terjumpa dompet tu tepi jalan..lega buka kepalang~

Bayangkanla kalo org yg mmg jenis taruk bermcm bagai harta lam satu dompet..mmg naye~leceh nak kene buat baru segala..

Cuai..& mende mmg nak jadi..~

Mcm aku..tgh elok jalan nak g pasar mlm, tepi tu longkang, tgh pegang dua tiga barang..baru nak alihkan bb ke tgn lagi sebelah tiba2..toink..terloncat jatuh lam longkang!! longkang yg sgt dalam..& ada air ok..Innalillah..ya, aku tergamam jap..tp lepas tu aku jenguk longkang tu n ckp,"ow..hp aku jatuh longkang" *dengan muka xde perasaan..
mende da nak jadi.. mengucap panjang jugakla..~

Tp kdg2 kita da cukup berhati2 sekalipun..kalo mende da nak jadi..jadi jugakkan..~

~Belajar utk tidak melatah n terima dengan tenang~

83 orang ong gedek gedek~:

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

wallet Gua tak letak dalam poket jeans, tapi dalam beg sandang takot tercicir...

cuak siot kalo wallet hilang, lebih2 lagi kalo ade gambar makwe dalam tu.. tapi gambar makwe tak penah la Gua simpan ahaks

dill said... [Reply to comment]

sedang cuba utk tak melatah2 pabila terjadi sesuatu secare tibe2 :)

sometimes we regret what happened. but unpredictable things that happened may help ourselves to beware in what ever we do.

berpijak di bumi nyata.

dill.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
cuba simpan gambo cik Dill satu~ mesti die berbunga2 nnt~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
Bila kita mula latih diri utk menerima sesuatu kejadian dengan senyuman..hati rasa lebih tenang~

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

dompet xpna ltak dlm beg tkut kne ragut hahahah..
mak slalu pesan jgn letak dlm beg..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
akak taruk lam beg tp mmg selalu beringat..~

dill said... [Reply to comment]

@~SaL IjOu~: letak gamba saye? apekah...habis terbakar dompet die nnt. haha!

Mohd Izzar said... [Reply to comment]

salu hilang hp.huhuhu.
kena curi.
da kena curi, nk marah pencuri tu pun tak guna jgk.adei

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
eh, apa plak terbakar..harus sejuk nyaman hatinya nnt~ hahaha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mohd Izzar
Oh,kalo mcm tu kene gune yg mura2 je la..xdela rasa terkilan ngat kalo lesap~

Titisan Hujan said... [Reply to comment]

bkn rezeki la tu kn
smpai situ je jodoh dgn hp tuh
ehehehe

Tukang Karut said... [Reply to comment]

alasan nak beli baru je tu... hoho...

sifu im said... [Reply to comment]

ite penah ilang beskal tym kecik dlu..dh la baskal kesayangan

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

hurmmm kita 3 kali hilang ic... rasanya itu buat saya faham satu benda... saya memang selalu camtu... so lepas tu dah ok... jaga... mcm yg awak cakap... kalo jaga tapi dah tersurat memang kena terima dan tabah

muhamad hanif said... [Reply to comment]

Err,

aku paling menyampah kalau bila nak guna barang lepas tu cari tak jumpa.


Ada kaitan tak ?

z a z a said... [Reply to comment]

lps tu apekah yg terjadi? jmpe blik x?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Titisan Hujan
Oh, Alhamdulillah masih ade jodoh lagi ngn hp tu tp dia da x sehat mcm dulu~ huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
hahah..xde maknanya nak beli baru tk..kalo nak beli, harus beli yg best terus..tp skrg xde bajet..~ ^^

masih ade lagi satu hp yg suka off tiba2..tgh tenat jugak tu..adeyh..tp xpela, masih lepas utk sms n call..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sifu im
ilang beskal kesayangan Im..siannye..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
Mak aih, sampai 3 kali~ tp bila renung balik apa yg da jadik, lepas tu mesti akan otomatik da jadik reminder kan..reminder utk betul2 alert..~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@muhamad hanif
hehe..iye..boleh dikaitkan ;p
yg tu pun satu hal jugak..kalo xnak, ada je kat depan mata..tp bila nak, cari merata pun x jumpa..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@z a z a

ini apa yg berlaku :
#mintak tolong sorang membe laki terjun longkang tu n amek..hp tu x sedar diri da..
#balik keringkan ngn hair dryer..
#taruk belakang tv dua minggu..

Alhamdulillah dia bernyawa balik..cuma jadik bisu..bila call masuk x dengar bunyi tp dengar suara bila berckp..n masih boleh sms..malas nak bwk g kedai..mcm tu pun kire da ok da..huhu~

ABU said... [Reply to comment]

aku pernah hilng dompet sehari sebelum flight ke kl..mau klngkabut aku pegi JPN urus semua..huhuhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
oh, mmg haru tu Abu~

hanaahmad said... [Reply to comment]

pernah hilang pendrive yang dalam tu penuh segala khazanah...smpai skrg tak jumpa2. fiu~ malang tu tak berbau. susah nak jangka.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanaahmad
wau..pastinya sgt terkilan~

iye..mmg x terjangka..

ibaratnya kita berjalan senang2 di jalan yg lurus..nampaknya seperti tiada apa halangan di depan tp tiba2 terpijak kaca..aduh~

teha said... [Reply to comment]

selalu jugak hilang barang.. hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@teha
kalo hilang brg2 biasa xpe..yg hilang brg penting tu yg garu kepala~

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

Gua letak kat desktop PC gua je cik Sal... sambil on9 bleh tengok keh3

cik pha said... [Reply to comment]

aku pernah hilang tepom tu pun sebb oarang curii guna tak sampai seminggu pun lagi

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
whahah..terbaek!~ kekee

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

ade orang kembang hidong kang ni keh3

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
tau xpe..kang kembang idong terbang melayang org tuh~ ;p

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

keh3...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
kih3~ ;p

Pocket said... [Reply to comment]

pergh!! jatuh henpon dlm longkang yg dalam lagi gelap..
nak gagau memang tak lah kan..
rezeki orang lain kalau henpon tu masih buleh dipakai.
saper pun yg nak jumpak?

pocket nyer henpon (Sprti yg kamu nampak dlm post pocket) adalah yg termurah dlm famili dia.
knapa?
kerana penggunaan ku yg kasar.
biarlah yg murah. jatuh longkang pun tak la sedih sangat.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pocket
memula tu mati kutu gak la..tp bila memikirkan beli hp tu bukan mura, tebalkan muka mintak tolong sorang kwn ni..dia tinggi,senang je amek..segan pulak hai..memalukan je..~

Tu la kan Pocket, pakai je yg mura2..apa2 jadi, xdela terkilan ngat..~

Bigdaddyz said... [Reply to comment]

haha sibuk je dgn bb ....lompat masuk longkang....faham sangat...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bigdaddyz
wuwu..mana ada sibuk ngn bb,daddy..
masa tu pegang je..tetibe je die melompat..adeyh..deyh..~

Waqheh said... [Reply to comment]

gua pernah kehilangan cinta 3 dimensi...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
ouh..harus merana jiwa tu~ mudah2an sudah terubat hati yg lara~

muhamad hanif said... [Reply to comment]

nasib baik ada.


AHAHAHHAHAHA, fedupfedup !

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@muhamad hanif
ehehe..nasib baik la ada..~ ;p

gedek! said... [Reply to comment]

Uncle takot 'hilang akal' je.....

haha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@gedek!
uih..bahaya kalo hilang yg satu tu uncle~ haha..

eddy syrol said... [Reply to comment]

pernah hilang dompet tercicir kat toilet..hilang dlm sejam je gitu, n syukur ada someone bagi balik.. tp check dlm, duit dah hilang RM50..adooo..

jom singgah kejab...
daniel adie nak buka butik u'ols

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eddy syrol
Ouh, tp ok la kan jumpa dekat org baik2..rm50 tu anggap sedekah je la..hehe..nak dibandingkan ngn x dpt langsung..iye dak~ ^^

bunga said... [Reply to comment]

betul..lau dah nak jadi jadi gak..tapi yang penting kita dha usaha..:0

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@bunga
betul tu Bunga..lepas usaha, kalau masih x jumpa..redha seadanya~ ^^

H.J said... [Reply to comment]

pernah hilang kunci moto..menggelabah woo..haha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@H.J
wah..kunci moto tu..harus menggelabah..kene ade back up satu~ ^^

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

2011-tahun kua masuk balai polis: 2 kali hilang purse. huhu! :(

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
cObaan~

eita said... [Reply to comment]

akak kalau kuar hanya bawak lesen n ic....n duit....kalau tak bawak duit macamana nak shopping kan...
pastu taruk dalam kocek je..heheh

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eita
sempoi betul tu..hehe~ ^^

Saiazuan said... [Reply to comment]

klu tenang, takkan cuai :)

Qaseh dalia adelia said... [Reply to comment]

tak pernah agy lupa2 dompet ni , tapi kena curi bese r

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Saiazuan
betul tu..setuju~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Qaseh dalia adelia
hati2 k~ =)

alif haris said... [Reply to comment]

huhu .. bahaya woo cuai2 ni ..
boleh mmbawa penyesalan sepnjang hidup ..
lg2 bile dah kehilangan barang yg betul2 pnting

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@alif haris
tu la..bahaya..perlu sgt hati2..~

dwaty said... [Reply to comment]

sukela longkang tu dapat BB... hehehe... sabar na....

raya baru2 ni... mak aku tertinggal beg baju dalam bas masa nak balik kampung... sib baik jumpa balik...

khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

gua kehilangan cinta je..hee...

(terjiwang lak)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
haha..longkang pun suka bb ye~ ;p
huih..teringgal beg baju..harus sedey kalo ade baju raya sekali..tp jumpa balik tu ok la~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal bin azman
xpe..hilang cinta boley cari ganti,kan~ ;p

taliff said... [Reply to comment]

Terimalah keadaan tersebut dengan sebaiknya...adeh, kalau taliff dah terjun terjah longkang tu..hahaha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@taliff
da terima seadanya tp cuba gak ikhtiar n bejaya mintak tolong sorang kwn amekkan~Alhamdulillah~masih ada rezeki~ ^^

budakijaupendek said... [Reply to comment]

hilang hp pun jd agak kacau laa... haha
nk lagi kalo tak ingat no kwan2 lain.

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

sedih atok baca entry ni....atok hilang rm400 ='(

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budakijaupendek
tu pentingnya ada back up~ ^^

khaifaiz said... [Reply to comment]

kalau aku dah meroyan dah tepon masuk longkang...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
aduh tok,rm400 tu,boley buat mcm2..sabo la ye~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khaifaiz
tu la, naseb x meroyan je..huhu

noornazuha said... [Reply to comment]

salam kenal..banyak kali ilang..antara yg paling trajis..kunci keta/umah sume jatuh dlm lubang jamban...waaaaaa..haru biru jadinyaaa

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@noornazuha
mak eii..dasat tu! sgt haru~

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

ya betul tu....

kadang2 kita dah berhati2..tapi ianya tetap terjadi...

alhamdulillah...xoernah lagi hilang2 semua neh,,,

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
Alhamdulillah..bagus sekali..
kita mintak jauh semua ni~ ^^

qamarguyz said... [Reply to comment]

salam ziarah..
Alhamdulillah, rasanya setakat ni belum pernah kehilangan..
kecuaian ada..tertinggal kat mana-mana kan..phone, kunci.. nasib tak hilang jew =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@qamarguyz
tu la, penah gak mcm tu..nasib baik cepat sedar..kalo x mmg lesap la~

khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

lain kali jgn lalai2 yer.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal bin azman
Baek!~ ^^

zati embong said... [Reply to comment]

setakat ni xpernah lg hlg dmpet.mudah2an x.mau kucar kacir dunia kalau hilang.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zati embong
itula pasal..mau kucar kacir dunia~ mintak jauh~