Wednesday, March 21, 2012

+++ BiAsAn WaRnA PeLaNgI +++

Igt x pernah aku ceritakan kami 4 sekawan ditempatkan di sekolah yg sama..sjkc dot dot dot..Selepas cuti raya cina tempoh hari kami terpisah..2 di sesi pagi & lagi 2 di sesi petang..~

Antara perkara yg bermain dlm minda aku sebelum keluarnya sebarang keputusan:
1)antara sk & sjkc
2)antara sesi pagi & sesi ptg
3)environment keje : antara pentadbiran & murid

Masih aku ingat pesan abang (aku punya 7 adik beradik..6 daripadanya adalah cikgu ) bersedialah dgn 2 kemungkinan sebelum menjejakkan kaki di mana2 sekolah..samaada :
a) pentadbiran bermasalah / murid ok
b) pentadbiran ok / murid bermasalah

Dalam tempoh menunggu keputusan, ini yg selalu aku doakan:"Ya Allah..tempatkan aku dalam persekitaran kerja yang sihat..semoga aku disenangi..bukakan juga pintu hati mereka utk mudah memberikan aku tunjuk ajar & peluang utk aku terus perbaiki diri" amiin~
Ma juga selalu pesan amalkan solat sunat dhuha..(sgt suka doa dhuha ini)..Solat sunat dhuha, byk hikmahnya..antaranya murah rezeki..dgn izin Allah, rezeki dtg dari arah yg x pernah kita sangka..~

1)antara sk & sjkc - aku lebih prefer sjkc : aku dpt...Alhamdulillah~

2)antara sesi pagi & sesi ptg - aku lebih prefer sesi ptg : aku dpt..Alhamdulillah~

3)environment keje : antara :
a) pentadbiran bermasalah / murid ok
b) pentadbiran ok / murid bermasalah
aku prefer b : aku dpt..Alhamdulillah~

pernah juga aku ceritakan di sini kebanyakan murid2nya berdisiplin..tp agak besar perbezaan antara sesi pg & ptg..mereka di sesi ptg nakalnya boleh tahan~
Apapun, di sini..guru besar sgt berhemah & lembut hati..penyelia petang yg ramah & memahami..rakan2 guru yg friendly..kerani yg sempoi & suka buat lawak mencuit hati~

Bila satu saat aku diuji bertubi2..& sampai satu masa perjalanan hidup aku lancar sekali..betul2 mengundang rasa syukur yg x berbelah bagi~
Apa lagi yg aku harapkan..aku panjatkan setinggi2 kesyukuran kepada Ilahi~
Aku sentiasa ingatkan diri..walau apa pun yg telah & akan berlaku, jgn pernah putus asa dgn rahmat Tuhan..yakinkan, Allah itu maha adil..setiap antara kita ada bahagian masing2..yg pasti, jgn pernah lupakan DIA..tika susah mahupun senang~

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
# turun 3kg lam masa sebulan tanpa jog n exercise.hidup tanpa gaji punya pasal~

# pernah waktu tolong kerani buat keje admin di pejabat..ternampak buku "kebenaran balik awal utk murid" yg parents isi sebelum bawa anak mereka pulang..di bahagian "sebab"..ini antara apa yg mereka tuliskan : sakit pulut..aduyahai..terkekek2 aku baca yg ni..yg lagi parah, sakit otak..adeyh~sabo je la.. (--")

~ampun ye kwn2..lambat sket aku bw~

134 orang ong gedek gedek~:

EZAN IDMA said... [Reply to comment]

ape2 pon jaga kesihatan ye. dh turun berat dh tuu

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

alahai bab kena ikat perut tu... :(

Cik Muda said... [Reply to comment]

sekolah mana tu? sy pernah juga keje kat sekolah...~ kerani je lar...~

shahrazali said... [Reply to comment]

lebih baik murid bermasalah kn drpd pentadbiran...murid bermasalah boleh dilayan lg,,pentadbiran bermasalah,,boleh sakit jiwa melayan..


tergelak baca reason balik awal tu..hahaha..

cmne bleh turun berat tanpa exercise ni???diet makan ker??or terlalu penat bekerja???

Liza Razak said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..akhirnya berkat kesabaran..hidup sis semakin senang :)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply to comment]

cikgu garang tak? hohohoo

selamat bertugas sbgi cikgu yg cool :D

RoslanPutra said... [Reply to comment]

selamat berjaya mengharungi cabaran sbg seorang guru SJKC...

ghost writer said... [Reply to comment]

dan sekarang masanya kau mengecapi semua itu. di antara berharap pada sesuatu kau perolehi suatu yang lebih baik.

L said... [Reply to comment]

ape2 pun.. huu.. L doakan yg terbaik utk akak..=)

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

hehehe..sakit pulut tu mcm leh diterima lagi..sakit otak tu y nak ketawa sgt2..ahhaha ;p

chinese ni mmg kena bljr bm blk laa kak..ngeee..:)

alhamdulillah apa y akk miliki akk dpt..biasala cabaran tu ada di mana2..kannn..:)..

selamat berkonvo nt bln 4..heee...bln 6 sbb nak pilihanraya kot..kot laa..ngee

pss : aritu ada gak dr sek akk y g pangkor kan?tp ira xtau plak y mn 1..hee..lupa nk tnye akk g ke x..tp xnmpk mmg akak xg laa..mgkin next turn akk..:)

zulhilmi tempoyak said... [Reply to comment]

nak sk

nk sesi pagi.

nak pentadbiran masalah murid ok..

ehhhh... terbalik la kte... :)

good luck la ngaja apa2 pon ye.. :)

eita said... [Reply to comment]

moga2 rahmat allah sentiasa dengan sal...

kalau sakit otak leh balik awal ke..
hahahaha...
alasan tak kukuh langsung....

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

pada saya pilih pentadbiran ok tu sangat tepat...budak bleh dibentukk...tapi kalo clique x ok sangat x seronok nak ngajar

dill said... [Reply to comment]

ticer, saye sakit pulut.

mau pulang okeh!

dill.

dhiera said... [Reply to comment]

bahasa melayu belum cukup fasih lagi tu~

setiap kesusahan yang Allah bagi pasti ada kemanisan disebalik ye. Ye setuju. Allah memang maha adil. Bersyukur dan berdoa lah kepada Allah. Semoga hidup lebih diberkati~

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply to comment]

sakit pulut? haha apa itu? hehe

well sis, i'm envy with your career :)

Tukang Karut said... [Reply to comment]

cik sal dah turun 3 kg? alamak! dah tak seksi la cam ni...

cik ika said... [Reply to comment]

sis cikgu ea??

zati embong said... [Reply to comment]

minta kepadaNya itu yg terbaik kan sal.

hihi,agaknya sakit kepala dgn sakit otak 2 sama kot dia pk.

Woofer Storm said... [Reply to comment]

mood main bowling makin kuat ni sis,jgn tunggu lama2..nak belajar main bowling la.hehehee

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

EZAN EDMA :
baek!~ mekasih Ezan~ ^^

nabilah_2908 :
terpaksa ikat perut..sobs*

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Cik Muda :
sekolah dot dot dot..nama sekolah terpaksa dirahsiakan demi keselamatan~ ;p
ow..bagusla ada pengalaman..at least tau sedikit sebyk pasal sekolah,kan~ =)

#Shahrazali :
yep..penah keje lam environment pentadbiran dasyat..mmg agak tertekan..agak sakit jiwa melayan~ (--")..

hahaha..sy mmg tergelak besar lepas baca tu!~ =p

sbb terbesar : gaji masih kene hold..terpaksa ikat perut,jimat..n otomatically jd x selera mkn..huhu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Liza Razak :
Alhamdulillah..syukur~ =)

#Asrul "ilham" Sany :
uiihh,garang amat,jgn x tau..haha~ ;p
mekasih Asrul~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#RoslanPutra :
mekasih sudi berkunjung ke sini.amat hargai & mekasih utk ucapan kamu~ =)

#Ghost Writer :
Alhamdulillah..aku amat bersyukur utk itu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#L :
mekasih,L..nanti ada masa akak g jenguk blog kamu ya~ ^^


#Juliet_iRa~" :
ahaha..siyes akak gelak terkekek2 masa baca tu~ =p
nampak gayanya gitu le..ngehee~
yep..xde maknanya hidup kalo xde cabaran~ ^^
mekasih Ira,tu la, mungkin..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Zulhilmi tempoyak :
eheh..mmg terbalik la kite~ =p
mekasih, Zul~ =)


#Eita :
InsyaAllah..mudah2an..amiin~
ahaha..tu la pasal..adeyh~ (--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Cikgu Ma :
yep..betul tu..sy lebih prefer mcm tu..~ ^^


#Dill :
da pulang tu jgn lupa mkn pulut ye..ahaha!~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Dhiera :
bukan setakat x fasih..tonggang tebalik jadinya~ (--")
kemanisan itu yg ditunggu2 & hidup berkat itu yg kita cari~ =)


#Muhammad Saiazuan Norhalik :
hehe..sakit pulut woo~ =p
yakinkan, kamu juga bakal punya pekerjaan yg diidamkan..berusaha utk itu,ya~ ^^ best of luck!~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Tukang Karut :
aku tgh berusaha utk turun lagi ni,tk..hehe~
err,mmg x mo seksi2 ni~ =p


#Cik Ika :
kene baca balik profile akak dekat "about me" kat atas tu~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

#Zati Embong :
ya, betul tu,itu yg terbaik,Jat~ =)
haha,barangkali~ =p


#Woofer Storm :
kalo nak cepat Achie kene belanja la~ hehee~ ;p

Nurul ain said... [Reply to comment]

ain dulu pernah turun 5 kg dalam 20 hari... ahaaaaa... itu pun sebab makan sehari sekali je >,<

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Nurul ain
wah..hebat tu..mesti ada sbb tertentu sampai boleh turun mendadak mcm tu sekali,eh~ ^^

Rain said... [Reply to comment]

makna doa dalam solat dhuha pun baik sekali, pembuka pintu rezeki..

keluarga cikgu!!

HeNRieTTa JoSe said... [Reply to comment]

tahniah...dapat skulah wishlist erk....

hehehe....itu budak2 yang tulis alasan kew, parents yang tulis....

Jue said... [Reply to comment]

pentadbiran ok yg plg ptg sbb bebdk nakal bole ditangani
cewah!!

ujian mmg xkan pnah berhenti dtg Sal
kecik besar..mcm2 ada =)

dan ya, stiasa bsyukur pd Nya. x kira waktu ade musibah ke x

#jeles tgk ko dah krus weh..nanti bln 5 jumpe, dah slim abis la ko haha

dwaty said... [Reply to comment]

aku setuju yang kita ada BAHAGIAN MASING2... insyaALLAH nak rajin2kan diri amalkan baca doa dhuha...
berat aku turun setengah kilo jerrrrrr... coz sakit gg...

p/s: wa sikalang aaaaa.... sakit otak!!! manyak kilija oooo...

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

Salam sahabat ..
Sakit pulut mungkin sakit angin kot hihihi..

Moga terus gigih menjadi seorang guru..

semutsengal said... [Reply to comment]

usaha dan tawakal kepada Allah, insyaAllah doannya diperkenan kan.



tahniah yaa !

EyqaLuvender said... [Reply to comment]

tanggungjwb seorang guru sgtla berat kan?
semoga awk dpt m'jlnkan tugas dgn lancar ok...
btw,tron 3kg tanpa joging?
ouh,kalo la kite pon mcm tu jgk...

Hanie Dew said... [Reply to comment]

alhamdulillah ko dpt apa yang ko mintak. tanda Dia Maha Mendengar hambayg ingatkanNya.

aku pun jugak la turun 3kg sebulan. jue cite kat aku..

O CIKTEDDY said... [Reply to comment]

Ha?knp xde gaji plak..

wah..sume cekgu..

AkuMuzikFilem said... [Reply to comment]

berbeza sekolah, berbeza cabaran untuk cikgu

Lea Isnawi said... [Reply to comment]

untungla sentiasa dpt apa yg diimpikan :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rain
ya,dgn izin Allah rezeki murah~ =)

2 org kakak ipar pun cikgu~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@HeNRieTTa JoSe
Alhamdulillah..syukur~ ^^

parents yg tulis..huhu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Jue
cewah..setuju tu~ ;p

betul..bak kata astro..mcm2 ado!~ =p

yep..x kira masa..sentiasa berserah pada DIA~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
kan..setiap antara kita ada bahagian masing2~

mak aku selalu pesan tu, amalkan solat sunat dhuha & doanya~ =)

whahaha..aku pun sakit otak woo!~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
Salam kembali,sahabat~
atau sakit lepas mkn pulut..kekekee~

InsyaAllah..mekasih..sy akan buat sehabis baik~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@semutsengal
dgn izinNya, ia pasti berlaku~ =)

mekasih Anip~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EyqaLuvender
ya, cabaran guru skrg x mcm dulu lagi~ berat bahu memikul~
InsyaAllah..mekasih Eyqa~

oh,haha, sbb sekarang blom dpt gaji..terpaksa ikat perut..kalo x jgn harap jugak~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@O CIKTEDDY
sbb itu procedure utk penjawat awam baru..gaji akan kene hold paling2 3 bulan~ (--") lepas 3 bulan akan dpt sekaligus~

tu la, kami pun x sangka..sume pun cikgu~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@AkuMuzikFilem
itulah lumrahnya..cabaran sentiasa ada..cuma dlm bentuk yg berbeza~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Lea Isnawi
setelah mengharungi susah payah..alhamdulillah~ =)

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

itu ada dugaan sebagai seorang pendidik...atok harap Ecah terus sabar dan teruskan perjuangan yang suci murni tu...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
baek! akan igt pesan atok~
mekasih,tok~ =)

Hanie Dew said... [Reply to comment]

oh aku lupa komen pasal sakit pulut tu. tu mak budak ke budak yg tulis. klakar weh.. kalau dpt kat aku box surat surat, habis aku baca sume nak buat sumber menggeltek perut sendiri. hahahahaha

Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

mak aih kak sal turun 3 kg sbb takde gaji?
waa, kesiannya..
hope lepas dapat gaji ni, dapat makan dgn betul balik eh..:)


err, sakit otak? uishh..macam2 hahah

hanaahmad said... [Reply to comment]

Di mana ada keperitan, pasti ada kemanisan di kemudiannya Sal. Berdoalah, Tuhan pasti mendengar dan memakbulkannya. Aku senang melihat kau senang. :)

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

jaga diri...jaga semuaaaaaaa nyerr :) taw! b gud gak hehe

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

alhamdulillah..doa kamu terkabul...setakat nie...sekolah tempat Kancil okay...happy good lucky

Pocket said... [Reply to comment]

student tak berdisplin,
sistem dah ok pon...
still pening.
pasal bukankemampuan cikgu sekalian dikira dari berapa banyak nya yang lulus exam ker?
(Sistem lama mungkin)

anyway.. pocket dulu skolah yang sistem nya pun hancus,student nya lagi hancus.. hahahah tahun pocket ada tiga orang jer pangkat satu,
yang lain hampeh!!

Saja Amik Periksa (SAP)

cinta siswi said... [Reply to comment]

untung la akak.. hehe.. kena doa banyak2 jgk nie.. :)

#nk kena turun berat jgk.. >.<

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Teenager Housemaid
ohoh,kesian kan~ (--")

tp takut jugak lepas dpt tunggakan gaji nnt mkn x hengat..haha~

tu la..sakit otak dibantainya..sabo je la,kan~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanaahmad
itu janji DIA,kan..pasti akan dimakbulkan..aku selalu yakinkan itu~ =) mekasih,Hana chan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@c'axoera ヅ
nak jadi nakal bley x..hehe~ ;p
baek.kamu pun sama..jaga diri!~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Kancil 8349
Alhamdulillah..setinggi2 kesyukuran dipanjatkan kepada DIA yg maha pemurah~ =)

bagus sgtla tu.good luck utk kancil juga ya~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pocket
tu la..bergantung pada keadaan..dpt kelas ok, oklah..dpt yg x ok mmg berperang la jwbnya~

hmm,ntahla, lagipun sistem kat sjkc ni lain sket..masih cuba menyesuaikan diri~

ow..kalo dua2 hancus x terkata dibuatnya..huhu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@cinta siswi
Alhamdulillah..ya, rajin2 berdoa ya..mohon dipermudahkan segala~

#di mana ada kemahuan, di situ ada highway!~ ;p

Mr.Clive said... [Reply to comment]

kalau bekerja dalam environment yang tak helpful dan sangat serabut,tensionnn nyerrr! terus hilang mood!hahah XD

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mr.Clive
kaaaann..sgt terganggu emosi keje lam environment yg x helpful~ (--")

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

dunia sekolah dengan ragamnya..

*jangan makan pulut banyak sangat ye teacher Sal. hihi!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
yep..dunia sekolah dgn bermcm ragamnya~ ^^

*sy x mkn pulut..sy bg parents kat sana mkn..haha!~

Yatie Awang said... [Reply to comment]

itulah jalan terbaik yang kita patut lakukan..jangan pernah putus asa dari rahmat dan kasih sayang Allah..

dan Alhamdulillah..apa yang dihajati tercapai

Mizz ErMa said... [Reply to comment]

wah, bestnya..sume adik beradik jd cikgu yer..hehe untunglah tuan belog sebab sume benda yg tuan belog nk, dapat..alhamdulillah..=)

Papa Mifz said... [Reply to comment]

kong nyer bahasa Melayu dorang...harap cikgu boleh perbetulkan mereka...hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Yatie Awang
Alhamdulillah..syukur amat~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mizz ErMa
best jugakla, bila cuti panjang sume ada~ ^^

Alhamdulillah..setelah melalui bermcm2 dugaan..akhirnya~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Papa Mifz
haha..tau xpe~ ;p

itu parents yg tulis..kalo murid mmg harus kene cubit telinga~ =p

H.S said... [Reply to comment]

alhamdulillah permintaan kamu dimakbulkan =)

walaupun ynag ketiga tu tak berapa sempurna tapi ok la juga kan? :)

insyaAllah segalanya terus berjalan lancar!

saya pulak turun 5 kg tanpa sebab. haha

sakit otak? o.o LOL

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

heee..ptt pn..mgkin lepas ni nama akk plak naik kot..tp kursusnya area sini je...sbb dgr kata ada y sarat prgnant da..wuuuu

pss : simbol star beli pelekat kt kedai je kan..heee :p..ira xda keje tu y buat..ahha kat tesco puchong..haha

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@H.S
Alhamdulillah..syukur pada Allah~ =)
oh, ok aje..cabaran dlm hidup perlu ada..terima seadanya~ =)
InsyaAllah..mudah2an..amiin~ ^^
wow..lagi best!~ ;p
haha..tu la..sakit kepala boley jadi sakit otak..aduyai~

say to easy=) said... [Reply to comment]

wah kerja punya pasal sampai turun berat badan.jaga kesihatan yeah :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@say to easy=)
hehe..kalo sbb keje..xde maknanya nak turun berat bdn..ini gara2 gaji tertunggak sbg penjawat awam baru~ =p

H.S said... [Reply to comment]

hai kawan!

terima kasih atas pendapat kamu tentang kes law tu.sangat menghargainya!

;)

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

t kasih atas kesudian menjenguk blog kudoprogon.. blog itu adalah tempat saya 'menyimpan' bahan2 yg saya fikirkan menarik dan bermaklumat..tiada sebarang post asli daripada saya..

TiraPengemis said... [Reply to comment]

tp untungla dpt turunkan berat bdn....hheee

Miz Novexx said... [Reply to comment]

job as pendidik memang banyak cabarannya, thats why kita ada hari guru... sempena nak menghargai jasa2 guru :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
sesama.seronok membaca perkongsian & melihat gambar2 menarik di situ~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@TiraPengemis
sebenarnya ia juga memerlukan effort..hee~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miz Novexx
yep yep..hari guru utk guru dihargai..~ =)

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

salam hari isnin

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

Berenti sementara??? Ngape..sibuk ye? Jika perlu, berehat la seketika .. Tp jgn lama2.. Nnti kami rindu ..sahabat punyai pengikut yg mesra d sini..
Jaga diri ye...

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

akk..hee..nt buatla kat tesco puchong..kedainya dah nk dkt mcd kat bwh tu..hee..buat jgn xbuat!;p

haha y ira dgr gtu la..xtau la btol ke x..huu..agaknya y pregnant tu takut dah nak bsalin kot...agaknya la..heee

;p

bila birthday akk?hee ;p

Pondok Usang said... [Reply to comment]

biasan - toki

deeya said... [Reply to comment]

jika kita memudahkan urusan orang laen , insyaAllah urusan kita juga dipermudahkan . Alhamdulillah murah rezeki sal :)

Puan Kutu said... [Reply to comment]

Alhamdulillah apa yg ko idam dah dapat.wah adik beradik ko semua cikgu ekk.mmg dasat.hehe..

ptoto nmpk kurus.hari tu masa gathering tu nmpk berisi,yg dating dengan hanie tu nmpk slim..:)

aku 2 3 hari ni asyik nak makan maunya naik balik nie..:)

sakit pulut?sakit otak?kahkah..

Mizz ErMa said... [Reply to comment]

itu la pasal..jeles nye rasa sbb taem kcik2 dulu pon sy penah jgk bercita2 nk jd cikgu tapi apa boleh buat~ hehehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
tajuk lagukah?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@deeya
Alhamdulillah..syukur~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
ya, keluarga cikgu..dua org kakak ipar aku pun cikgu~ ;)

haha..ni gara2 gaji tertunggak sbg penjawat awam baru~

xpe,janji hati happy~ hehe

kelakar kan..mmg hancus bm~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mizz ErMa
xpe..rezeki kamu dlm bidang lain..~ =)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

hee..;p..

xda gaji la nk bg hadiah ms tu..hahaha ;p

k.sal dah LIKE blom gamba ira?sila LIKE!haha..paksa relaa ni..keke

pss : achie ada ckp pape x psl men bowling?

ciK LyndaWawa said... [Reply to comment]

hai cikgu glemer..hehhee

emy zulaiha said... [Reply to comment]

wah bestnye..sal dpt ape yg sal inginkan :) syukur alhamdulillah kan.. hehe


wah..gara2 xdpt 3 bln gaji hr tue turun 3 kg! bertambah kurus lah sal :)

LAici KAng Ais said... [Reply to comment]

nant dah dapat gaji kasi gemok itu badan.haa

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ciK LyndaWawa
haha..glemer la sgt~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@emy zulaiha
ya, syukur Alhamdulillah~ ^^

tu la pasal..gara2 gaji tertunggak..adeyh~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@LAici KAng Ais
alamak..xmo gemuk..x best..hehe~ =p

LidiaSuraya said... [Reply to comment]

Slmt mju jaya k?? :)
Btw salam knl...
:)

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

wahhh siap turun berat tu tanpa wat pape.. jeles nye!! apa yang anda makan waktu tu?


* lame tak hapdet cik sal..

yad'z said... [Reply to comment]

woo.. selamat bertugas.. n jaga kesihatan.. ><

budak penjara said... [Reply to comment]

turun 3kg ok la tu kak..leh la kurus cam im nnti..haha

Kancil 8349 said... [Reply to comment]

menunggu entri yang baru

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@LidiaSuraya
mekasih.salam kenal~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syahirooAhmad
haha, ni sbb hidup lam keadaan gaji tertunggak sbg penjawat awam baru..kalu x, xdenye nak turun tanpa buat apa2..~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@yad'z
mekasih Yad'z~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budak penjara
haha..Im kurus sgt la..kasi tombam sket~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Kancil 8349
entry baru....terpaksa hold dulu~~~

emy zulaiha said... [Reply to comment]

hahaha snglah pasnie..kalau sal nak kurus lagi, suruh die tunggak lagi gaji sal. hahaha tp... sal dah cukop kurus pon! :)

c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

sjkc.....wahhhh boleh cakap mandarin lah ni kann heheh.....wo ye keyi :p

haikal blank said... [Reply to comment]

wooh. untunglah macam tu :D

semoga terus setia mengajar dan menikmati keindahan sebagai tenaga pendidik itu! :D

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

weekend ni mcm xleh la kak..next week blh?btw akk nak x kuar weekdays mlm?huuu...smada khamis @ jumaat mlm next week ke?ke akk pnt..heee

nama utk g kursus kat klia dah kua tau..tp xda nama akk rsnya..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@emy zulaiha
kalo tunggak lagi bukan kurus lagi da..pengsan terus..haha~

tp sal mudah tembam..jadi perlu usaha lebih utk maintain..huhu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@c'axoera ヅ
ahaha..blom lagi..slow2 blaja~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@haikal blank
Alhamdulillah..InsyaAllah..amiin~ mekasih Haikal~ =)

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

sakit otak tu sah sah sakait kepala... hahahahaha...

Woofer Storm said... [Reply to comment]

kak jgn ngade2 nak majuk lama2 tak update blog..sy babap pakai rotan baru tau^^

slmt mlm^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
ahaha..tepat sekali!~ ;p

huda jamil said... [Reply to comment]

cikgu ni best la. bole tgok ragam anak2 murid. silap2 ragam parents sekali. hehe

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

hahahaha..sakit pulut pun ada??hahaha..tu mesti tak sabar2 nak balik da tu.hahaha

tomatokering :) said... [Reply to comment]

yess amalkan dhuha insyaAllah murah rezeki.. ^^

wahhh untunglahh dapat apa yang nak. :P

budak penjara said... [Reply to comment]

nmpk kak bz bena tu..jom balik kelate belnja im..hehe

Azham Vsvc said... [Reply to comment]

Seronok baca pengalaman akak kat sekolah ni....padahal sy sendiri tak tau lagi apa yg saya nak bila tiba masa untuk mengajar nanti hehehe

cicileydi said... [Reply to comment]

gud luck ^^

SLM..please www.cicileydi.com