Tuesday, January 24, 2012

+++ PeRsOaLaN iTu TeRjAwAb SuDaH +++

Bila dikatakan kami bakal dipindahkan, hati jadi sgt tidak keruan..tp dalam masa yg sama ada ura2 mengatakan kami tidak akan ke mana2..aduh, bermain tarik tali mcm ni..seksa sekali..cukup seminggu jiwa kacau, akhirnya keluar keputusan mengatakan kami akan terus berkhidmat di sini..ntah bagaimana nasib kami nnt..pada mulanya tidak pasti sama ada aku perlu sedih atau gembira..tp akhirnya aku redha~~

Semasa taklimat tempoh hari, kami diberitahu, daerah PPD Petaling Utama, satu2nya daerah yg tidak mempunyai sekolah kategori luar bandar..dengan kata lain, semua sekolah dlm kategori bandaraya..tau2 saja sekolah bandar..budak2nya terlebih advance..dpt sekolah cina pula, mmg teramat besar perbezaanya..~

Kalau sebelum ni aku cuma dengar2 saja..skrg aku lihat dengan mata kepala aku sendiri..mmg sgt benar facilities mereka superb..pibg mereka kuat..parents sgt pentingkan p&p~

Sedikit info mengenai sekolah yg bakal aku berkhidmat:-
@ Jumlah pelajar melebihi 3400 org.Jumlah guru 154 org (guru melayu lebih kurang 20 org)
@ Kata mereka ini sekolah terkenal lebih2 lagi dlm kategori sukan..~
@ Mempunyai 91 kelas ( 2 sesi ) bayangkan,1 darjah saja punya lebih kurang 15 kelas. (utk ke kelas relief terpaksa aku tgk peta, kalo x harus sesat..perlu sedikit masa utk biasakan diri )
@ Setiap darjah punya 3 express class (pelajar pandai), yg lain average..xde kelas tercorot~
@ Kebanyakan mereka speaking.x faham bahasa melayu..~
@ Perhimpunan totally in Mandarin..agak2 dah terlambat x aku nak belajar bhs Mandarin..(--")
@ Syllabus mata pelajaran sedikit berbeza. nampaknya aku perlu adjust diri semula..apa yg dipraktikkan semasa praktikal di sk x dpt aku apply dekat sini..~
@ Setiap meja guru di dlm kelas dilengkapi komputer & siap terpasang lcd~
@ Setiap kelas juga dilengkapi speaker utk pengumuman..~
@ Nampaknya terpaksa aku lupakan kantin & bawa bekal sendiri..~

Itu saja dulu yg dpt aku kongsikan~~

Nota Kaki:-
Sepertimana aku diberi peluang utk cabar diri dalam bidang swasta..itu juga yg aku harapkan dlm bidang baru ini..doakan aku baik2 aja di sini ya kawan2~ =)

135 orang ong gedek gedek~:

ciK LyndaWawa said... [Reply to comment]

semoga semuanya baik2 aja..hehehe..

Muttallif said... [Reply to comment]

Cadangan!

1/ belajar Mandarin - Masih belum terlambat. Tambah Pengetahuan

2/ Belajar Komputer - Bagi Murid2 Impress sikit. Kalau boleh belajar cara-cara pasang komputer (mana tahu mengamuk nanti, ada komputer yang kena Kung-Fu ^^ )

3/ Cari Kompas - Takut Sesat dalam Sekolah.

Err...Boleh Guna tak? Joking^^

Anyway, we wish u all the Best!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ciK LyndaWawa
hehe..mekasih~ ^^

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

terjawab sudah persoalan ira..hee..

xpe kak..:)..be strong n take it as challenge!akk insan bertuah!

so akk ajar sesi petang ke pagi??waahh sgt impress la dgn lcd,pc utk setiap kelas..hee..

kena bgun awal la nak msk gini..ekeke.;p..beli roti je la..ahaha..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Muttallif
wah..byknya cdgn~ ;p
1)iya, igt mmg nak belajar bhs mandarin~dpt fhm pun jadila~ ^^
2)blom cukup expert..akan terus cuba perbaiki diri~
3)haha.boley gak guna kompas~ =p

mekasih Taliff~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
iya..terjwb suda persoalan Ira~ ;p
skola kwn kak sal lagi dasat..bukan setakat ada komputer,setiap kelas ada aircond~ (--")
haha, beli roti je..harus la kurus pasni~ ;p

Tukang Karut said... [Reply to comment]

sekolah mana tu ye?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
sjkc yuk chai, pj~

Yatie Awang said... [Reply to comment]

sekolah cina memang macam tu, disiplin pun kuat...
tapi tak pe..buat yang terbaik nanti..InsyaAllah

kena rajin2lah masak ek hahah

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Yatie Awang
ya, kebanyakan deorang sgt well behaved~ =) itu bezanya cina kg & cina bandar yg parents sgt pentingkan pendidikan..~
tu la pasal..kene rajin2 masak la nampaknya..hehe~ ;p

dill said... [Reply to comment]

kuatkan semangat. mula2 ni kene kuat sal. supaye tak mudah terjatuh di kemudian hari.

sentiasa sokong kamu

dill.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
bertambah kuat dgn adanya kamu~ mekasih utk kesekian kalinya~ =)

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

hope everything will be going well! insha-allah soon perhaps :) besar cabaran dan pengorbanan menjadi seorang pendidik. wish you can go through it...:'D

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha
InsyaAllah..~
tq sooo much Arisha dear~ =)

eita said... [Reply to comment]

dasat tu...
harap2 leh sesuaikan diri kan...
mula2 memang kena tengok peta...bila dah mahir simpan peta kat umah..terus je jalan..

ghost writer said... [Reply to comment]

mungkin dalam masa 6 bulan ke hadapan sepanjang mengajar di sekolah tuh,Sal mesti dah leh sok-sek dalam bahasa mandarin.wah,makin bertambah lah kemahiran bahasa kau ye,Sal.

pe pun,yang terbaik mesti datang dari orang yang sentiasa memberikan yang terbaik.gud luck,Sal.

kueh bakar said... [Reply to comment]

jika murid tak mahu belajar bahasa maka cikgu kena la belajar bahasa cina..

Teenager Housemaid said... [Reply to comment]

moga berjaya, kak..:)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

doa sy buat akak..gud luck,tak mo stress2 ye..

BENA said... [Reply to comment]

WAHH BEST LA DA MACAM2 PENGALAMAN KAN ADA . GUD GUD . :) SELAMAT BERKENALAN KAMU :)


ORANG KELATE KAH ? HEE :)

khaifaiz said... [Reply to comment]

semoga terusan success cikgu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eita
ya, harapnya dpt sesuaikan diri secepat mungkin~
xperlu pening2 cari kelas kalo x tgk peta~ ;p

Tea said... [Reply to comment]

masuk kandang kambing mengembek gitu... begitulah.. moga tabah dan success selalu..

Tea said... [Reply to comment]

masuk kandang kambing mengembek gitu... begitulah.. moga tabah dan success selalu..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ghost writer
bila satu masa aku da mahir nnt..aku nak ckp mandarin ngn ko,Ghost..haha~
aku anggap ini satu peluang terbaik utk aku belajar bhs baru..~ ^^

mekasih,Ghost~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@kueh bakar
belajar bhs perlukan masa..akan cuba sedaya upaya~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Teenager Housemaid
mekasih Cik M~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
akak aminkan doa itu.akan cuba tenang2.mekasih dik~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@BENA
iye..ore klate~ ^^
selamat berkenalan~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khaifaiz
mekasih Khai~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tea
iya, perlu sesuaikan diri dgn keadaan..mekasih ya Tea~ =)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

ahaha...wahh tu lagi dasyat!aircnd bagai..ngee..;p

xpee kurus sekejap..ngee..xpon wat bekal nasi goreng la..ahahha

Bella Bell said... [Reply to comment]

akak. belajar je bahasa mandarin. kawan saya yang baru posting pun kena hantar sekolah cina, and dia belajar bahasa mandarin. hehe.


selamat mengajar kak. tahun depan saya pulak akan menyusul. ingat nak mintak pahang, tapi takut gak dah penuh. huhu. dapat sabah sarawak ok tak agak2? hehe.

dwaty said... [Reply to comment]

tak lama lagi.... cikgu sal dah pandai ckp cina... cabaran mesti lagi besar kan... so, kena tegas sikit... semoga dapat menyesuaikan diri...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
tau xpe..dasat amat~ =p
mmg sah boley kurus tanpa jogging apetah lagi diet..haha~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bella Bell
tu la..nak kene blaja bhs mandarin ni..x rugi pun menambah penguasaan bhs kan..sgt menguntungkan diri sendiri juga~ ^^

Mekasih Bella~ =)
cuba je mintak..kalo x dpt..yakinkan Allah ada perancangan yg lebih baik buat kita..kutip pengalaman sebyknya di tempat org dulu, itu yg sebaiknya~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dwaty
hehe, InsyaAllah..~ ;p
mekasih Dwaty..ya, mudah2an dpt cepat sesuaikan diri~ =)

Waqheh said... [Reply to comment]

assalamualaikum cikgu...

selamat pagi cikgu...

good afternoon teacher...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
hehe..
waalaikumussalam..good afternoon~ ;p

nasha sanza said... [Reply to comment]

hai,besarnya cabaran cikgu...:)sabar ye kak...setiap kerja memang cabarannya lain-lain..be strong cikgu..i know you can do it..=) fighting!!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@nasha sanza
Setiap kerjaya punya cabaran tersendiri..yep..fighting!~ ;)

littledolphin said... [Reply to comment]

sayangnya,mereka terlampau speaking sampai tak faham bahasa melayu...

oh mengapalah mereka tidak balance? mandarin dan bi boleh.tapi bm? ohhh sedihnya...

kan bagus kalau tiga-tiga.

saya pasti anda boleh kawan!

all the best!

kami pasti akan mendoakan anda. :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@littledolphin
kan..sgt menyedihkan gitu~ =/
langsung x balance..~
kuaminkan doa itu.mekasih~ =)

aiNa yaZiD said... [Reply to comment]

sentiasa doakan yg terbaik buat kamu kawan!! =)

tak terlambat lagi untuk belajar mandarin.. :) :)

chayok2~!!

Miss Volvo said... [Reply to comment]

wewit ni hao ma? hihi

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

sangat seram dengar skolah ni...huhuhu

spontan K

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@aiNa yaZiD
it's never too late,kan~ ^^
mekasih kawan!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miss Volvo
wo hen hau..betul x..hehe~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cikgu Ma
ya..agak seram~ huhu

semutsengal said... [Reply to comment]

hai cikgu PJK.



AHAHHAHAHAHA

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@semutsengal
ahaha..tetibe jadik cikgu pjk la kan~ =p

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

jom2 g mkn kat situ..sedap gak kak..xyah g jauh2..tp kl tu pon jauh gak tu..ahaha ;p..ada sotong bakar lagi..;p

ira g ngan bf ira smlm..kebetulan cuti pastu dia ajak teman g settlekan bbrap urusan dia..g bank pastu g jalan salahuddin, jln phg tu y singgah sn..:)

hassy chan said... [Reply to comment]

chaiyok2 kak..
xpe, ajar kat mne2 pun, akk mesti bole punye heeeeee

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hassy chan
ni yg buat Kak Sal tambah semangat ni..hehe..~
mekasih Has~ ;)

محمد شهريل القنيطري said... [Reply to comment]

amenn..moga Allah memudahkan urusan..ALLUHA YUSSAHIL

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@محمد شهريل القنيطري
amiin~ =)

ABU said... [Reply to comment]

wah pasni mmg pandaila cakap cina nampak gayanya..hahahaha

izzad b* said... [Reply to comment]

semoga baik2 semuanya.amin

EZAN IDMA said... [Reply to comment]

goodluck kat tmpat baru ye

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
siapla Abu nnt aku ckp cina ngn ko..haha~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@izzad b*
Amiin..mekasih Izzad~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EZAN IDMA
Mekasih Ezan~ =)

Nelly The Strange said... [Reply to comment]

nelly dapat banyak info kalau ada kat blog ni .. nice !! teruskan !
:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Nelly The Strange
Mekasih.blog Nelly pun byk info.sama2 kita berkongsi~ =)

eyqa amin said... [Reply to comment]

u must be strong sis.

lambat-laut semuanya kan dipermudakan. insyaALLAH :))

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eyqa amin
InsyaAllah..mudah2an..~
mekasih Eyqa~ =)

a.samad jaafar said... [Reply to comment]

sekolah yg hebat..prasarana yg mantap..tentu cabaran yg menanti juga hebat..tapi, alah bisa tegal biasa kan..

moga yg terbaik utk sahabat..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@a.samad jaafar
ya,alah bisa tegal biasa..~
mekasih..sahabat~ =)

Iffah Afeefah said... [Reply to comment]

akak bole buat nyela

akk hebat

cikgu hebat

cmpak mne2 pon bole idup

doakan akak berjaye

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

cayook2..akak mesti bolehnya..

mencabar jugak tu..hehe..

semoga menjadi guru y cemerlang..heheheh...;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Iffah Afeefah
wah..bertambah semangat akak kalo cmni~ ;)
mekasih Iffah~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
huhu..agak mencabar..~
mekasih Ila~ ;)

visitme@FaTiN cOrNeR said... [Reply to comment]

slmt bertugas d tmpt baru!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@visitme@FaTiN cOrNeR
Mekasih Fatin~ =)

pisau belati said... [Reply to comment]

Pembunuh Tanpa Bayang :


yakin kamu mampu melakukannya...
jadilah seorang guru yang di hoemati.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@pisau belati
terasa lebih kuat dgn keyakinan itu.mekasih~ =)

Ca Cik Duyung said... [Reply to comment]

mencabar betol skolah tu..banyak betol kelasnya..gud luck kak! :)

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

k.sal pon suka mkn2 ea?heee..byk la tempat mkn area kl, slgr..eh bangi syurga mknn tau..kekkee ;p

ira pon sll org bw je..ira mn tau..tau mkn je..kekeke

Ms Syakira said... [Reply to comment]

I loveee...teaching using songs and computer application in class...gdluck sal! insyaallah, akan jadi interesting class awak nnti!!!

fizafantagirO said... [Reply to comment]

kelantan kat Kuala Krai =)

Semoga maju jaya nanti k.. anggap itu sebagai cabaran =) Gud Luck!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ca Cik Duyung
tu la, awal2 ni sampai naik pening sesat cari kelas..haha~
tq dear~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ms Syakira
nampaknya sy kene mantapkan lagi skill IT~ ;p
mekasih Kyra!~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@fizafantagirO
Ow..kuala krai..~ ^^
wokkey.mekasih Fiza~ =)

lieynanilaz said... [Reply to comment]

good luck yer sal di tempat baru...
mungkin disini boleh dapat pengalaman yg lebih...cth belajar bahasa dan facilities yg superb!!...

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

oh ohsem sekolah tu.. facilities compelete! nak belaja pun selesa.. tu yang selalu score ber A AAA

Papa Mifz said... [Reply to comment]

Harap suasana baru yg cemerlang utk kamoo;-)

Mrza said... [Reply to comment]

sbenanye lbih bgus akk dpt mngajar skolah cina drpd skolah mlayu or tamil. nti akk tahu la sbbnye. hehe.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@lieynanilaz
mekasih Lieyna~
ya, sal anggap ini satu peluang keemasan~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syahirooAhmad
tu la pasal..facilities deorang mmg ohsem!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Papa Mifz
InsyaAllah..mekasih Papa Mifz~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mrza
dah ramai yg ckp mcm ni dekat akak..akak pun mengharapkan begitu..smoga ada benarnya..InsyaAllah~ =)

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

aduh.. sempat belajar bahasa mandarin ok. sah kena bawak bekal takpun fastfood kekadang kalau bosan makan bekal...

tahniah ok untuk semua kemungkinan. semoga jadi guru yang membanggakan

hara said... [Reply to comment]

goodluck lausher sal!

Woofer Storm said... [Reply to comment]

setiap yang berlaku ada hikmahnya..

slmt pagi akak..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
akan cari kesempatan belajar bhs mandarin~ ^^
iye, kalo da bosan sgt mungkin ley bwk fastfood~ ;p

mekasih cik Bidadari.InsyaAllah~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hara
toche Hara~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
ya, pasti ada hikmahnya~ =)
pagi Woofer Storm~ ^^

epaa chenta said... [Reply to comment]

gud luck (:mcam seronok jaaa. hee

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@epaa chenta
seronok? adus, tensi ni~ (--")

Nurul ain said... [Reply to comment]

good luck... lepas ni boleh kuasa la bhs mandarin tu kan..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Nurul ain
InsyaAllah..akan cari peluang utk kuasai~ =)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

setiap cabaran itu cuma akan melatih kita menjadi lebih baik dimasa akan datang..yang pasti kita kena hadapi dan jangan mudah melatah kak.sy ni cakap mcam cool je,walhal tidak pun..ehhe

selamat malam kak..

L said... [Reply to comment]

utg la akak dapat belajar bahasa mandarin.. huhu.. sabarjerla...

jom hayati sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Fiqas said... [Reply to comment]

cabaran yang kuat tuh... selamat berjaya..

shahrazali said... [Reply to comment]

emmmm.......

sabar je la...dugaan kan.. info2 sekolah ni agak menyeramkan...hehe..

hrp2 diorg tak terlebih pandai smpai nk melawan cikgu..

Cik Yatt said... [Reply to comment]

perrghh...loteh2..

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

takpo.....teruskan usaha...yakin boleh! pasti bolih!

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

gud luck..tanggungjawab semakin besar.saya doakan agar awak akan sentiasa tabah untuk memimpin bakal2 pemimpin negara kita satu hari nanti..jangan pernah mengalah dalam perjuangan tau.yakin dengan diri.

Apeach Blogspot said... [Reply to comment]

Semoga terus berjaya.Amin.:)

Hanie Dew said... [Reply to comment]

tapi fasiliti diorang best.siap monitor lcd lagi pc tu.

tapi kan chinese ni disiplin tinggi. senang sikit kot nak handle.

semoga baik baik aja. ( ^_ *)

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

seorang guru rupanya... :)

moga Allah permudahkan segalanya... :)

Liza Razak said... [Reply to comment]

ape2 pon confident ok !! mesti boleh punya :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Woofer Storm
ya, da terbiasa dlm environment mencabar..InsyaAllah boleh~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@L
kalo x dpt skola cina, xdenye nak belajar kan..jadi ini peluang keemasan yg x boleh disia2kan~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Fiqas
ya, agak tough..~
mekasih~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@shahrazali
tu la..agak menyeramkan~
harap2nya x de sampai mcm tu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cik Yatt
eheh..agak loteh~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
haik..pasti boleh kan tok~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Boni JLL3
rasa lebih bersemangat~ ^^
yep, sy yakin sy boleh hadapi cabaran ni.InsyaAllah.mekasih!~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Apeach Blogspot
mekasih..amiin~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hanie Dew
facilities deorang mmg mantop~
ha'ah,apa yg aku perhatikan, deorang mmg berdisiplin~
mekasih Hanie~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@nabilah_2908
iya..baru saja menukar bidang kerjaya..mekasih utk doa itu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Liza Razak
ya, perlu yakin diri.mekasih~ =)

hanaahmad said... [Reply to comment]

Sal, pasti ada jalan penyelesaiannya. bertabah ya? :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanaahmad
dgn adanya kau & kwn yg lainnya, aku pasti lebih tabah~ Mekasih Hana chan~ =)

Woofer Storm said... [Reply to comment]

yakin boleh sis..

#tapi yang tak boleh ni bila sis tak update2 pun..hehee

Boni JLL3 said... [Reply to comment]

same2 :)

bunga said... [Reply to comment]

semoga semua berjalan lancar..tapi lau nak belajar mandarin lum telambat lagi...hehe//masih leh belajar lagi tu/.

teha said... [Reply to comment]

wah , ramai nye students . btw , semoga semua berjln lancar.. amin :)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

Boni JLL3:-
=)

Bunga:-
mekasih bunga..insyaAllah akan cuba cari kesempatan belajar~ ^^

Teha:-
sgt ramai.amiin..mekasih Teha~ =)

AYIE ABAS said... [Reply to comment]

ermmmm...macam mana laa rakyt malaysia tapi x tau bahasa kebangsaan..? nampaknya kerajaan terlepas pandang kot? kalau kat negara lain jgn harap laa boleh terjadi mcm nih...rakyat tak tau bahasa kebangsaan sendiri.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@AYIE ABAS
hmm..kalaulah ada jwpn utk persoalan itu~

Nelly The Strange said... [Reply to comment]

kuatkan semangat ok !!
always support u ^_^

Puan Kutu said... [Reply to comment]

msti besar sekolah tu..smp kena pakai peta.byk excercise bolehlah kurus.keke..

semoga baik2 saja semuanya..:)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Puan Kutu
agak besar..huhu..~
kompem bley kurus tanpa diet~ ;p