Friday, August 26, 2011

+++ SeLePaS 3 TaHuN +++

Dah 3 tahun aku x merasa balik awal utk sambutan hari raya..selalunya kalau x sehari sebelum raya, mlm raya baru nak gerak balik..itu baru betul namanya anak rantau pulang ke desa iye dak~ sampai2 pagi raya," Maaakkk..anakmu sudah pulang!" pastinya kepulangan yg dinantikan~ iyola sgt dinantikan..(--")

Aku masih blom reti nak balik kg drive sensorang..8 jam perjalanan mau bertukar jadik 18 jam~..ataupun ntah2 sesat ke Siam..err..jd buat masa skrg tunggu abg no-3 dari Sabah n adik dr Sarawak pastu balik sesama..~

Dengan ini berlalu sudah zaman nek bas..sgt byk kenangan..tiket raya balik Kelantan sapa x tau, laku bak jual pisang goreng panas..terlambat sket bas tambahan la jwbnya..atau lebih malang x dpt tiket langsung..menangis x berlagu la ko x dpt nak beraya kat kg ngn mak ayah~ kalo sempat pegi beli pun, beraturnya mcm ular kene palu..berjanggut la ko tunggu turn..penah sekali sibuk punya pasal sampai lupa nak g cari tiket..terpaksa la meng'mc'kan diri sbb kaunter diberitahu hanya akan dibuka pada hari sekian2..

Kisah haru bila nek bas blk kg ~ x semestinya waktu nak balik raya ~
*Tiket bas kul 9 mlm, kul 12 mlm baru nak nampak btg idung (--")
*Blom masuk part jam teruk sampai amek masa lebih 15 jam..
*Bila dpt seat dekat dgn tayar..adulahai..bingit~
* Bila dpt seat paling belakang..siyes sakit blkg sbb seat da x bley nak diturunkan sgt..
*Bila dpt seat dekat aircond bocor!!! ( ni zmn2 blaja dulu, mutu perkhidmatan bas blom cukup bagus). Nasib x beku je bila sampai Kelantan~
* Bila dpt bas aircond rosak@x berfungsi!!! ( bas tambahan ) sendiri bayang la mcmna ghupenya..

& mcm2 lagi pengalaman ntah hapa2..aku pun da igt2 lupa..

p/s : Aku bukannya excited sgt pun nak beraya..da tua2 ni biasala..feel dia da x mcm dulu2..yg excitednya nak lenyek budak dua org neh! sekian~

~ Afif IrFaN~ & ~ ThAqIf DaRwIsY~




Nota kaki : Smlm aku terpijak spek mata sendiri..da senget! padan muka letak merata..yg ni lagi haru~ (--")

# Rasanya ni last entry aku sblm raya..kat kg agak susah sket nak on9..lagipun nnt mesti byk berjalan ke sana sini..jd aku nak mintak ampun maaf dari semua..andai selama ni ade comment2 yg mengguris hati, ada tersalah kata, sesungguhnya aku manusia lemah..ada cacat celanya..panjang umo jumpa lagi ya~ ^^ # SeLaMaT hArI rAyA! ~

44 orang ong gedek gedek~:

dill said... [Reply to comment]

semoga perjalanan kali ni lebih bermakna.

pengalaman dulu mencorakkan kehidupan kite yang serba caca marba ni ha. hehe

Salam Aidilfitri, Cik Sal. Semoga selamat pergi dan kembali. Maaf jika ada salah silap ye.

dill.

ïêmå å¢klê§ said... [Reply to comment]

kawan iema cakap bas balik kelantan memang sejuk sampai kena bawak selimut...

xpernah lak rasa balik malam raya macam best je sebab xyah kemas2 umah..haha...

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

Gua dah serik naik bas...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
InsyaAllah..~

iye, drpd pengalaman tercoraknya kehidupan kita~ ^^

Salam Aidilfitri buat cik Dill juga..
mintak ampun maap zahir batin ya~

kem salam family tao~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ïêmå å¢klê§
iye, mmg!..tp akak stakat bwk sweater je la..mmg x tahan! (--")

ahah..yg part tu mmg terlepas la..sampai2 aje ley terus beraya..hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
samala, da serik~ (--")

sifu im said... [Reply to comment]

npe pijak mata sendiri tu kak..hehe

Tukang Karut said... [Reply to comment]

nanti jemput datang rumah aku dekat kelantan... dekat je... alik gemas... hahaha... buke alik sia denu...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sifu im
Oh,selalu bila semayang, letak spek kat ujung sejadah..n lepas semayang terus pakai balik..tp smlm lepas semayang x terus pakai tp terus bgn nak g amek Al-Quran dekat rak, sekali..kecepet! arghhhh! *penin pale pakai spek senget~ (--")

JIJI YU said... [Reply to comment]

org tua raya melaran je lebih

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

cik sal Gua nak duit raye

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
huik..ko ade uma kat kelantan tk..? kalo aku g ko kene kasi duit raya tao..da lama aku x dpt duit raya..=p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@JIJI YU
ahah..betul tu~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
Boley..tp dengan syarat Orlando kene dtg beraya kat uma kelantan..berapa duit raye Orlando nak pun sy kasik~ ehehe

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

jgn kta spek pun nk bru hahaha...
mntg2 nk raya serba baru hehehe..
kak,, nk duit raya ahakzzz

Pocket said... [Reply to comment]

tahun ni memang cuti awal,
sebab ada sabtu ahad sehari sebelum raya tu kan.
anyway.. pocket samer jgak,
blk kampung malam raya :(

Selamat ari raya yer,
berhati hati dijalan raya :D

^baju kurung^ said... [Reply to comment]

zman balik ngan bas blom brakhir..huhu
slmt berhari raya, maaf zahir batin :)

itu bdk 2org comell!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
hehe..da g baiki dah..Alhamdulillah dpt diselamatkan..blom ade bajet nak buat spek baru..~

Nah duet raye : 'sehinggit'..haha ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pocket
3 tahun sblm ni kije swasta, mmg selalu jadik org last balik..huhu
best ape balik mlm raya..bila esoknye tu terus ley raya n x penat ngat pun sbb da ditenggelami mood ziarah sanak saudara~ ^^

Selamat ari raya buat Pocket juge~
elok2 balik nnt ye~ jaga diri! =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@^baju kurung^
xpe..sume tu pengalaman..bila igt balik tergelak je nnt..

selamat hari raya kembali~ ^^

mak sedara dia ni x comel ke..ehehehe =p

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

kesian akak..
tapi yg penting berya lahh jugak kn..
haha!..tu ar klo ibu pun cakap gitu..
biar anak2 je yg beraya ibu dah hepi..=)

Qaseh dalia adelia said... [Reply to comment]

selamat hari raya sis ..
semoga raya kali ni penuh bermakna ,
qaseh pun nak minta maaf andainya qaseh buat sis terasa hehe ..

selamat hari raya aidilfitri

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

ok... saya tak pernah ada pengalaman naik bas balik kg... ok selamat balik kg.... yeahhhh... raya sesama keluarga meriahlah awak tahun nie.... aminnn....

p/s: anyway... salam lebaran maaf zahir dan tak batin... heeeee kalau ada komen yg terkasar bahasa maaf ya...

khairul akmal azman said... [Reply to comment]

cian dia..adik badik jauh ek..
semoge raye ini bermakna bg anda

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Far8 budak baik
itule..yg penting dpt beraya~ ^^
n bile ibu hepy, kite pun hepy~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Qaseh dalia adelia
sama2 kita bermaafan~ ^^
smoga raya Qaseh pun penuh makna~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
yeay..pasti meriah, sume adik-badik balik~ ^^

kite pun sama ye..mintak ampun jika ade tersalah kata~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal azman
iye..adik badik sume dok jauh~
awak pun sama..moga lebaran kali ini lebih bererti~ =)

bunga said... [Reply to comment]

selamat hari raya n merdeka..maaf zahir dan batin..:)

selamat pulang..comel la anak2 sis..:0

akoo pae said... [Reply to comment]

waa..banyak comel itu budakkk~
=D


slamat ari raye..=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@bunga
err,Bunga..akak kawen pun blom..itu anak2 buah~ huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@akoo pae
hehe..=D

Selamat ari raya!~

kiz said... [Reply to comment]

Selamat hari raya untuk awak..semoga di permudahkan perjalanan dan selamat tiba di kampung..

Miz Novexx said... [Reply to comment]

budak kecik tu sangaaaaat comel, heheh
geramnya tengok pipi dia
selamat hari raya
maaf zahir dan batin (^__^)V

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@kiz
Selamat hari raya utk awak juga.~ ^^
Alhamdulillah dah selamat sampai~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Miz Novexx
da tolong cubit2kan..hhehe
Samat ari raya!~ ^^

dhiera said... [Reply to comment]

mesti masih bercuti raya ni~ 8jam perjalanan?? jauh ye...

salam perkenalan dan salam lebaran!

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dhiera
Baru je selamat sampai kl..~ ^^
Salam perkenalan kembali~ & salam lebaran juga~ =)

khairul akmal azman said... [Reply to comment]

kene byk makan kismis ni.
br x blurr..hehe

khairul akmal azman said... [Reply to comment]

ehhe.pengalama mengajar kite lbh matang ..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal azman
itula pasal..kene amal mkn kismis ni..huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal azman
betul tu..pengalaman mematangkan kita~ ^^

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

somey nya anak buah....sesomey atok...opss

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
hehe..sesomey atok ye~ ;p