Saturday, August 13, 2011

+++ KaMi +++

Semalam buka pose sama Cik Dill~
Cik Dill ckp dia blom penah g memana bazar ramadan tahun ni..

Cik Dill..bia betik!

Aku dgn housemate plak ada2 je plan..kejap g bazar Wangsa Maju..bazar Taman Melati, bazar Taman Melawati, bazar Keramat, bazar Bandar Baru Sentul..*bukak pose aku lebih senang 'masak' kat bazar je..sahur baru sendiri masak..bujang2 boleyla mcm ni iye dak~

Berbalik pada cik Dill..makanya aku bawakla cik Dill g bazar Wangsa Maju..

Masa kat Keramat..mendung berarak je..masuk je Wangsa Maju..ujan lebat tahap gaban..tp diredahkan juga..cik Dill 1st time nak g bazar ni =p nampaknya kedatangan awak disambut meriah cik Dill =p n elok2 masa nak balik ujan da reda..nampak sgt dia bg hint awak x ley g bazar..haha

Plan awal nak cari kerang bakar..siyes masa dtg x nampak..selalu ade je kat situ..bila da siap beli mende alah len..tetibe elok ada kat depan mata odw balik..aih..

Sebelum sampai uma,Cik Dill mintak teman ke rumah sorang kenalan..aku suka je bab2 ziarah menziarah ni..gengster gila akak tu..nampak ganaz bila beckp tp klaka..sonok plak aku nengok deorang ni..

Sebut pasal ziarah/jalan2..parents aku jenis jarang bejalan jauh..jd masa blaja kat u dulu, bila cuti sem aku jarang balik kg..sebaliknya aku akan folo kwn2 balik kg masing2..aku penah folo Khairi Shadila balik Johor, Sehah balik Pahang, Murshi balik Selangor, Dijah balik Penang, Burn balik Melaka, Syakira balik Perak, Jue balik Kedah..jalan2 mcm ni buat minda aku lebih terbuka..aku suka perhatikan cara hidup deorang..& buat aku bersyukur dgn apa yg aku ada..apa yg baik aku jadikan teladan..apa yg sebaliknya aku jadikan sempadan..sekaligus memberi aku ruang utk perbaiki diri..~

Ok, balik lagi pada cik Dill..

Cik Dill, kalo dulu susah betul nak jumpa kan..busy je manjang..last2 skrg kita dok dekat je..awak AU2..sy AU3..siapa sangka..n sedar x sedar da 10 tahun kita kwn~ ^^

Awak da baaaanyaaak sgt tolong sy * mesti awak akan ckp "mana ada tolong apa2"..kalo awak ckp lagi sekali mcm tu, sy ketuk kepala awak jumpa Ahad nnt! igt tu! =p

Kita mcm sama nasib je..dua2 pun 'sendirian' di kl..lone ranger..Allah lebih tau apa yg terbaik buat kita kan..positively single!

Nota Kaki : Nnt lepas raya kita sambung projek jalan2 cari mkn n jalan2 ronda kl ye~ =p


74 orang ong gedek gedek~:

dill said... [Reply to comment]

oh! baru ingat nak gune ayat default tu. dah diharamkan plak. hihi

time kasih sbb sudi bawak saye naik ferrari oren cik sal. sangat2 best. nnt saye blanje tgk wayang, okei ^^

jangan lupe ahad ni. sblm saye diserang hendap oleh akak itu. ngee~

dill.

ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Alahai, kesian bebeno kat Cik Dil tu sbb x penah pegi mana2 bazar ramadhan.. rugi sungguh sebab bazar ramadhan ni kan tarikan bulan ramadhan.. x de bazar ramadhan, rasa x meriah je bulan ramadhan.. HAHA


MySuaraBlog: Lelaki Pun Kena Kanser Payudara

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

waa cik sal x ngajak Gua ni jalan2 hahaha

ïêmå å¢klê§ said... [Reply to comment]

pergh..
miss dill suci betul xpernah g bazar..
huhu....

ronda2 cari pakwe sekali nanti..
hihi

dill said... [Reply to comment]

@ZWAN SABRI
pembetulan ye. sebelum2 ni saye pnah pegi bazar. cume tahun ni je tak berkesempatan.

Tukang Karut said... [Reply to comment]

nak ikut pergi tengok wayang... huhu...

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

pening adik bace...
tu arr same lahhh
parent adik punnn
asyik berjalan je..
pi zirah sana ziarahh sini..
hihi kat bazar tu..
beli ar lepat tikam..
seyes sedapp hehehe=)

ARJUNA.Inc said... [Reply to comment]

hahha..i baru smlam tau stat p bazar..slma ni kak ipa i je yg p blikan ppe je la..blek je kje..da kak pose daa..huhu.

ABU said... [Reply to comment]

entry ni blh digambungkan den entry cikgu dill hahahaha rupanya korang kawan ya..:D

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ZWAN SABRI ye la..kalo xde bazar ramadhan mesti pelik kan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill

Ha, igt tu..kalo x, nnt bukan setakat ketuk kepala..sy cubit2 sekali!
Yeay..ade org nak belanja tgk wayang! ;p
Baik2..ari ahad nnt kita g k~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD Eh, en Orlando..bukankan cik Dill da ajak on behalf ;p kalo sy yg ajak takut en Orlando x sudi =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ïêmå å¢klê§
Miss Dill mmg sentiasa suci..hehe
haha..ronda cari pakwe ye, jom ikut sekali =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
Boley..boley..jom..tp yg part belanja tu kene tanya Cik Dill la..hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Far8 budak baik
hehe..pening ke..ampun..main taip je =p akak kalo g bazar suka beli kuih bengkang~ ^^

zati embong said... [Reply to comment]

hihi,da jodoh korg ber2 dekat.hihi.tp bestnya ada mmber yg bleh tlg kita bl kita susah n sama2 hepi bl kita gmbira.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ARJUNA.Inc
I pun kalo masa kije swasta dulu mmg x penah sempat g bazar kecuali ujung minggu..sampai2 uma je da bukak pose..~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
hehe..iye..kami kwn..da 10 tahun..dari zaman matric uia sampai skrg~ ^^

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

bestnyer pg bnyk kg hehehe..
sy slalunye blik kg sdri je..
xpna pg kg kwn2..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@zati embong
Ye lah, bila pk2 balik kami pun x sangka..tp mmg seronok ada kwn yg sentiasa ada bila kita susah & senang~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
Saja amek peluang selagi berkesempatan..jauh perjalanan luas pandangan~ ^^

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

wah...dill baru ja komen blog atok...hehe

sifu im said... [Reply to comment]

oh..akk kwn ngn cik dill er??

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad hehe..sy pun ada comment sekali ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sifu im
Iye Im..da lama kami kwn..dari zaman matric..dia jugak la yg byk aja akak bab2 blog ni ;p

dill said... [Reply to comment]

tiba2 namaku disebut2 orang. hihi.

>.<

dill.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
Ada tersedak2 ke cik Dill~ hehe

Cikgu Jaja™ said... [Reply to comment]

wowww~ rindu nk balik kl.rindu nk jln2 kt wangsa walk.jusco dsb. rindu rindu >.<"

Waqheh said... [Reply to comment]

projek gerak gempur bazar ni. semua dah round yer..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Cikgu Jaja™
Ada masa Fae dtgla KL ye..tido uma akak..nnt kita g jalan2~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
hehe..tu la..projek gerak gempur bazar..saja amek kesempatan selagi masih ada peluang ni..~ ^^

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

cik dill tipu tu...
hahaha...^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Shamsuddin Amin
Tipu ape tu Dean..tipu nak belanja tgk wayang ke tipu x penah g bazar tahun ni..hehe =p

Qaseh dalia adelia said... [Reply to comment]

qaseh pun tak pergi bazar pun lagi

^baju kurung^ said... [Reply to comment]

best kan g bazar. tp taun ni xbksmpatan ag nk pegi :(

amir aizat said... [Reply to comment]

bazar rmdhan sgt2 lah best! syurga makanan,hehe

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Qaseh dalia adelia
kite g ni pun sbb berkesempatan..^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@^baju kurung^
best mmg best..tp kene tahan diri..kalo x sumenye rasa nak beli..huhu

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@amir aizat
iye..masa ni la boley jumpa mcm2 kueh..mcm2 lauk~ ^^

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

maka tersedak-sedak le cik dill kerempeng itu. suh dia makan lemak banyak-banyak. ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
Td mkn ngn dia..dia kata dia da tembam..riso betul..aduyai..mcm tu boley dia kata tembam..nak aja sekeh cik Dill sorang tu =p

Bigdaddyz said... [Reply to comment]

Cik Dill..bia betik! ...ermmm kurang jelas kefahaman saya ...hehe

muhamad hanif said... [Reply to comment]

Err,

sayang cik dill tak ?


wahahahahah!!

alif haris said... [Reply to comment]

oouh kawan cik dill rupanya :)

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

mmg tak pandai nk update lah kn??
hahaha =p

dill said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
cis! saye tidak sekerempeng mane ye. haha!

dill said... [Reply to comment]

@~SaL IjOu~
dush! usah heboh2! hahaha!

taliff said... [Reply to comment]

Hahahaha...kt sarawak mmg susah nak carik kerang bakar tu...alamat terbayang pulak...adehhhh!!!!!! tolongggg!!!!

Lagi satu, ketuk jew Cik Dill tu..hahahaha

khaifaiz said... [Reply to comment]

kalu khai ckp tak pernah gi tgk wayang... Apa tindakan cik sal? ngeh ngeh ngeh

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bigdaddyz
Err..sy kurang jelas dengan apa yg Daddy kurang jelas..heheh~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@muhamad hanif
Syg bangat seh~ hehe

kokser kokdam said... [Reply to comment]

ooooo...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Far8 budak baik
Bukan x pandai update deq..tp gaya tersendiri.. =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
Alamak..cik Dill marah~ takOt

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@taliff
Sedap tao Taliff..nyummm..
hah, tolongg?? boley, kite tolong mkn utk awak ye =p
hehe..x ley ketuk..nnt cik Dill majuk..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khaifaiz
hmm, pertama2nya Sal akan ckp,"wah, sgt kagum..teruskan mcm tu"
sal ada kwn yg mmg x penah g tgk wayang..kalo boleh sal pun nak mcm tu..~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@kokser kokdam
=)

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

alahai... cian dill... nanti ajak gi lagi... pasni sure tak hujan....

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bidadari Syurga
tu la..kene ajak g lagi lain kali~ ^^

hanaahmad said... [Reply to comment]

rasanya dill ade cte pasal p bazar dalam kehujanan kat blog ni. wah..lama sungguh dah kawan. 10tahun. hehe. semoga kekal. :)

EZAN IDMA said... [Reply to comment]

hye tq follow ya

mykhalis said... [Reply to comment]

gila sempoi persahabatan korang..tabik springgg

ghost writer said... [Reply to comment]

apa salahnya dengan lone ranger..tetap cool aper. :)

hye Sal.,rindu jugak sama kamu.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@alif haris
alamak..sorry..overlooked nama dia..iye..kite kwn cik Dill~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@hanaahmad
InsyaAllah..semoga kekal..amin..time kasih doakan kami~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@EZAN IDMA
my pleasure~ salam kenal ya.. =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@mykhalis
sempoi baru best..lagi best~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ghost writer
Ye..kamilah dua awek yg sentiasa cool~ ;p

Hye Ghost~ harap kamu baik2 aja di sana~

akoo pae said... [Reply to comment]

wahh dah 10taon kawan..hee
bagus2..=)

L said... [Reply to comment]

huhuhu.. jalan2 cari mamam..
jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@akoo pae
Iye..dari zaman blaja kat u dolu~ ^^

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@L
=)

Abang Stalker said... [Reply to comment]

:)kwn da lme rupanya..sweet plk korg 2org ni.

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Abang Stalker
hehe..sweet ke..mekasih bang~ ;p