Sunday, March 20, 2011

+++ StIcKeR oH sTiCkEr +++

Deorang kata nak dptkan sticker kete kene isi borang & sertakan sekali geran kete,lesen mandu & ic..( geran kete??? ada ngn bank kot..haih )..sblm g BIG
( Bina Insan Guru ) submit awal2 dgn harapan lepas balik BIG ley terus amek..

Akak betugas " Oh, nak apply sticker kete xpayah bg copy lain, bg lesen cukup"
huik..bia betik..hmm, kalo dah mcm tu katanya,baiklah..

Pulang dari BIG~follow up

Akak betugas : " Borang tu perlu t/tgn En Tahir..sy dah tolong submit dekat HEP ( Hal Ehwal Pelajar )..

~okay

Dua tiga hari kemudian~

Akak betugas : " Cuba adik g check ngn HEP "
HEP : " Masih dekat En Tahir "

Dua hari kemudian~

HEP : En Azhar : " Sy boleh semak je, tp yg approve En Tahir..awak dtg check balik nnt "

Dlm masa tu tanya few membe.
Membe " Eh, aku da dpt da..dua hari je terus dpt..xpyh pun submit geran kete tu sume "

Grrrr~

Sehari kemudian~

HEP : " x lulus ni.deorang nak policy insurance"

~Boley tahan menggelegak jugak la aku~

Aku : " Apa ni? kejap ckp mcm tu kejap ckp mcm ni..mana satu yg betul ni?? "

~Nak policy insurance..fine..nah..aku bg

Follow up lagi...

HEP : : " Ini atas arahan pengarah..nak apply sticker kereta kena ada geran kete"

~ Wallaweh..this is so damn ridiculous!

Aku : " Sy betul2 x fhm ni..kenapa ada sstgh student senang2 je dpt walaupun x provide semua2 ni..sgt x adil..sy dah follow up sampai dua minggu..kalau x nak bg..jgn bg semua..n kalo nak keluarkan syarat..boleh x bg informasi betul dari awal.ini x..setiap kali check org tu ckp mcm tu..org ni ckp mcm ni "

HEP : " Maafla dik..ni mmg arahan pengarah "

(--") Sabar Sal..sabar ~

~ Aku pangkah ( X ) cara pengurusan!!!

2 orang ong gedek gedek~:

Miss Dill said... [Reply to comment]

HEP mmg mcm tu. sume tpt lebih kurang jep

sal_ijou said... [Reply to comment]

Sgt menguji tahap kesabaran..cobaan~