Sunday, November 20, 2011

+++ MaNiS MaNiS pErKeNaLaN +++

Manis manis perkenalan,ia cuma persinggahan..
tp kadangkala perkenalan yang singkat itu..
memberi kesan yang lebih dalam dari perkenalan jangka panjang..~

Wujud satu lagi antologi kisah hati,
yang akan tersimpan rapi dalam koleksi peribadi,
terima kasih pada dia yg sudi hadir dalam hidup ini..
terima kasih juga pada dia yg akhirnya membuat keputusan utk pergi,

bukan pergi utk mengadap Ilahi,
tp pergi meninggalkan aku utk mengejar impian sendiri,
tidak mengapa..jika itu yg kamu mahu..aku hormati~

Aku masih cuba belajar utk menerima hakikat..
kalau kemanisan itu boleh hilang,sekelip mata..begitu sahaja..~

"Sometimes it hurts instead"

"People come into ur life for a reason, a season or a lifetime.."

Aku rasa dia dtg "for a reason"..
memberi aku satu kesimpulan..
& aku yakin mengenainya..
ia mengukuhkan lagi kepercayaan aku tentang sesuatu..
& aku tersenyum utk itu~~~


91 orang ong gedek gedek~:

Pocket said... [Reply to comment]

memang masa perkenalan memang manisss lah sangat. tp heran nya masa nak kekalkan hubungan, terasa cam pahit pahit masin sikit :D

ohh the pain^^

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

mmm.. waiting for 'a lifetime'. i'm ok! :-)

dill said... [Reply to comment]

semua ni asam garam kehidupan. dunia ni ibarat pentas dan kita adalah pelakonnya. jika babak lakonan dia sudah selesai dalam episod kehidupan kita, dia harus pergi.

kuatkan semangat, tabahkan jiwa. kamu tahu aku ada. sentiasa bersama kamu :)

dill.

Tukang Karut said... [Reply to comment]

tak reti nak komen lak... huhu

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

perkenalan mmg manis..

perpisahan itu pahit lagi mneyakitkan..

:)

SnoW whiTe said... [Reply to comment]

Ada kata pujangga mengatakan, "Jangan salahkan perpisahan tetapi salahkan pertemuan. Kerana pertemuan itulah yg menyebabkan kita berpisah."

Apa2 pun Sal, hargailah mereka yg berada di samping kita sebelum mereka pergi meninggalkan kita.

L said... [Reply to comment]

huhu.. style ayat... suke3..

jom bacer kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

Abg Stalker said... [Reply to comment]

jadikn pengalaman..xde pengalaman x de la kehidupan. :)

Saiazuan said... [Reply to comment]

semua yg brlaku dlm kehidupn ada sebabnya :)

Man Mala said... [Reply to comment]

first time dtg blog ni...
boleh lah tukar url kat awk. nak masuk dlm bloglist awk.
membina backlink.
kalau setuju , jawab dgn komen kat link kat bawah ni...

boleh bantu undi saya dgn beri komen/ like fb/ retweet/klik google +
http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

bende manis2..best la.
bile pahit?

Papa Mifz said... [Reply to comment]

pahit manis asam garam hidup...

syafiqakarim said... [Reply to comment]

emosi ni.

Bidadari Syurga said... [Reply to comment]

tak tahu nak kata apa... tapi belajr dari segala tu paling penting

chiLleD...!! said... [Reply to comment]

yup..kdg2 yng skejp lg melekt kt hti..=)

Far8 budak baik said... [Reply to comment]

setiap pertemuan..
pasti ade perpisahan nye kn..
hahahaha =)

Yutaka Mushimura said... [Reply to comment]

salam sejahteralah pemergian itu, selamat datanglah kehidupan baru,
salam kasihlah kenangan itu,
selamat menjelmalah yang baharu.

woohaaa.....tetiber je ade idea nih. boleh?

delarocha said... [Reply to comment]

senyum la semanis manis nya

Waqheh said... [Reply to comment]

manis sampai gua yg baca ptg ahad ni terasa kandungan gula dlm darah gua naik tiba2....keh3

sleeping_maniac90 said... [Reply to comment]

hehe..
berpuitis entry akk nih..
bknlan mmg best..
tp perpisahan mmg xmo !!! sob3..

ORLANDO AHMAD said... [Reply to comment]

antara yg manis dan pahit, kadang2 yg manis tu lagi susah nak lupa

Gen2Merah said... [Reply to comment]

asam manis kehidupan.. semoga kita akan sentiasa tabah melaluinya dengan sebuah senyuman utk pengalaman,,

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pocket
pahit masin kelat sume ade.oh the painn~ (--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@blog-tips-kurus
good 4 u if its ok,dear~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@dill
"jika babak lakonan dia sudah selesai dalam episod kehidupan kita, dia harus pergi"

ia..aku merelakan dia pergi..tp aku harap kamu sentiasa terus di sisi~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Tukang Karut
hah, xreti nak komen, meh nak rotan!~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Juliet_iRa~"
jika org itu istimewa buat kita..mmg perit amat~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@SnoW whiTe
sy sentiasa menghargai..namun jarang sekali sy dihargai~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@L
mekasih..mekasih!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Abg Stalker
iye Afiq..setuju sgt~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Saiazuan
masih cuba utk terima hakikat itu,dengan tenang~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Man Mala
mekasih singgah~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@khairul akmal bin azman
bila pahit terpaksa juga telan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Papa Mifz
iya..rencah kehidupan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syafiqakarim
ahah..iye..ter-emosi lak kali ni~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@chiLleD...!!
sangat!~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Far8 budak baik
itulah hakikatnye..huhu~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Yutaka Mushimura
whahah..baguz..mestila boley~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@delarocha
aku cuba~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Waqheh
keh2..bahaya tu~ =p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@sleeping_maniac90
once in a bluemoon~ =p
iye..xmo..tp terpkasa gak terima~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ORLANDO AHMAD
sgt susah~ (--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Gen2Merah
"hadapi dengan senyuman"~ ;)

Bro Ahmad said... [Reply to comment]

saat perkenalan memang manis..dah kenal hati perut jadi pahit...

Ct Aja said... [Reply to comment]

kadang2 perpisahan sementara tu dapat merapatkan lagi hub kan...

Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

GO!! go straight to your real life. let bygones be bygones!!~

El-Janna said... [Reply to comment]

yg patah tumbuh yg hilang berganti^^

ABU said... [Reply to comment]

tak pe la.. lupakan yg lama.. cari yang baru je la..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Bro Ahmad
itu lumrahnya kan~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Ct Aja
oh, ini bukan perpisahan sementara..aku rasa dia akan pergi & x akan menoleh lagi~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Rtp Farra Arisha
yep..let bygones be bygones~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@El-Janna
tp yg berganti itu xkan sama lagi~ =/

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ABU
tp dia bagaikan satu dlm seribu~ =/

eyqa amin said... [Reply to comment]

some1 yg hadir tue...ada sbb....
sama ada kita blajaq smething dr dye..atau utk bersama dye slamanya :))

Nonie said... [Reply to comment]

setiap perkenalan itu hadir dengan pelbagai alasan dan cara....

y mamapu memepertahankan perkenalan itu sgt manis hasilnya....walau bagaimanapun kehilangan itu jgk perlu utk reason tertentu...^_^

gedek! said... [Reply to comment]

kita berkenalan kat blog pon besebab?

cool!

Pondok Usang said... [Reply to comment]

sesuatu yg tak disangka.. seringkali mendatangi kita...

ILA HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

kemanisan itu akhirnya hilang...

sedihh lak..nak wat cmna kan..pasti bersebab...sob3..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@eyqa amin
betul! 100 markah utk anda!~ ;)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Nonie
iya..setuju amat~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@gedek!
hahah..mmg cool!~ ;p

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
ia..seringkali~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ILA HonEyBuNNy
sob..sob..sob*

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

macam sama je ngan situasi atok sekarang ni

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
uik, iye ke..ahah..kalo camtu sama2 la kite redha ye tok~ ^^

Mohd Izzar said... [Reply to comment]

setiap pertemuan pasti ada perpisahan bukan?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mohd Izzar
betul..selalunya walo perpisahan itu terjadi..kita masih boleh keep in touch dengan mereka2 ini..tp yg sy maksudkan di sini manis2 perkenalan yg akhirnya ditinggalkan seolahnya tidak akan ada lagi pertemuan..seolahnya kita ini tiada lagi erti~ perkenalan spt ini perit sekali.. =/

deeya said... [Reply to comment]

tak perlu menanges untuk org yg da tak sudi dngan kite kerana itu akan membuatkan hati & jiwa kite lebih terseksa . bertabahlah ! Allah itu ada bersama kita :)

budak penjara said... [Reply to comment]

betul..kadang2 perkenalan yg lama boleh juga mengundang padah pada kita.. sebab bila kita gaduh ngn member kita, dia boleh bongkar segala aib kita.. ibarat sungai yg sudah lama ingin melanggar empangan..

Daddylicious said... [Reply to comment]

kita cuba yg terbaik ...

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@deeya
mekasih Deeya~sgt hargai kata2 smgt itu~ =)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budak penjara
"ibarat sungai yg sudah lama ingin melanggar empangan.." *like*

sgt bahaya kalau kwn sendiri yg bocorkan rahsia~ (--")

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Daddylicious
InsyaAllah..akan cuba~ =)

budak kecik said... [Reply to comment]

mungkin dia mengajar kamu utk jd manusia yg lebih tabah..

be strong sis :)

Hans said... [Reply to comment]

yups
manis tu susah nak kekal tetapi kalau kena dengan orang yg sesuai tak mustahil akan sentiasa manis
:-)

ekabukanmakcikkau. said... [Reply to comment]

bruno mars mengerti perasaan anda . ecech sangat tersirat komen aku kali ini wakakaa kau faham ke?

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@budak kecik
iya..dia mengajarku menjadi manusia yg tabah~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Hans
nampaknya aku blom jumpa org yg sesuai~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@ekabukanmakcikkau.
aku buat2 fhm je la~ =p

syahirooAhmad said... [Reply to comment]

:) memhami.... penah juga terjadi..

alif haris said... [Reply to comment]

smile because its over ok ..

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@syahirooAhmad
=)

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@alif haris
Owait..I will!~ =)

Pondok Usang said... [Reply to comment]

anda masih berkerusus?

Mrza said... [Reply to comment]

adeh. sedihnye bace. :(

bloghok said... [Reply to comment]

lumrah

L said... [Reply to comment]

salam maal hijrah akak,=)

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

L said... [Reply to comment]

salam maal hijrah akak,=)

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Pondok Usang
ouh..sudah habes kursus..cuma sibuk ngn hal lain plak..adeyh~

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@Mrza
sob..sob*

~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

@L
Salam Maal Hijrah kembali L~ =)